tirsdag 3. august 2010

Hvis Gud vil

Slik så det ut på det som skulle bli åker den 30. august ifjor. Jeg anså jordstykket for ødelagt og var fortvilet. Så fortvilet at jeg mente det måtte høyere makter til for å få dette til å bli dyrkbar mark. For ikke å snakke om grønnsaksåker. Jeg sa som muslimer ville gjort; "Hvis Gud vil."

Vi hadde leid en nabo til å pløye, men noe gikk galt og torva veltet ikke slik den skulle. Bonden skjønte selvfølgelig selv at dette ikke ble bra. Noen dager senere kom han med fres og fikk hakket torva i småbiter. Så gikk jeg på med rive og greip og fjernet kvekerøtter som om det gjaldt livet. Jeg rakk ikke alt, men om ikke annet fikk jeg trent endel og jeg gikk ikke opp i vekt den perioden.


Det stykket jeg ikke rakk, freste høvdingen opp med vår tohjulstraktor i våres. Det fungerte aldeles strålende. Etter et par runder med fres, rive, greip var ugressrøttene så utarmet at vi tok sjansen på å sette poteter. Vi la sauetalle i potetfåra og krysset fingrene for et godt resultat. Vi vet ikke hva som er under riset, men det ser lovende ut. Målet var at jorda ikke skulle ligge brakk, så selv om avlingen skulle bli dårlig har vi lykkes alikevel denne sommeren.

Du skal se at Gud ville.


3 kommentarer:

  1. Inshallah - ser ut at Gud vil det :-)Så mye jobb - da er et godt resultat fortjent. Jeg krysser fingrene - og sier Inshallah!

    SvarSlett
  2. Det ser jo bra ut!

    SvarSlett