mandag 16. august 2010

Første skoledag på Vea - nå med bilder


Tjo-ho. Der er vi igang. Internatet var fullt og vi som går Park og Hagedrift er plassert i de gamle lærerboligene. Jeg deler et helt hus med to andre hyggelige studenter. Det lærte vi i dag, vi er ikke elever, men studenter for vi går på fagskole. Godt å vite.

For å komme til skolen må vi gå gjennom planteskolen. Det er en skolevei jeg kan venne meg til, men de meterene kommer til å ta tid. Det blir nok med meg som med "Nøtteliten" for her er det mye fint å se. Jeg har allerede sjekket, det er mulig å få stiklinger, og skulle vi finne noe spesielt var det faktisk også mulig å få kjøpe. Trallalala.

Da jeg startet i første klasse på barneskolen for sånn rundt regnet hundre år siden ble jeg fryktelig skuffet. Jeg hadde ventet, lengtet og gledet meg til å lære å lese. Den første boka vi fikk inneholdt ikke en eneste bokstav, ja sett bort fra omslaget, der sto det "Lesehefte A". Tror du det var bokstaver i "Lesehefte B"? Nop, men det er altså en annen historie. Det jeg lærte var at når du begynner på skole kan du ikke regne med at det du kom dit for kommer til å skje med det første.

Denne gangen var jeg godt forberedt. Dagen i dag var avsatt til omvisning og alle administrative uunngåeligheter. Vi ble trygt guidet fra post til post og alle steder utvekslet de ansatte muntre kommentarer og sleivspark. Kontrakter både hva gjelder nøkler, bibliotekkort, nettverkstilgang, og nå husker jeg neimen ikke hva jeg har skrevet under på i dag. Til slutt skrev jeg bare der de pekte. Etter lunsj ble vi enige om at dette må være en god arbeidplass. Tonen mellom de ansatte tilsier i alle fall at de er trygge på hverandre. Tenke seg til å få en gjennomgang av søppelsortering, nei jeg mener avfallssortering, til å bli underholdning. Jeg tar av hatten.


3 kommentarer:

  1. Men da er du jo like i nabolaget her? Hva med å ta en tur? :-)

    SvarSlett
  2. Hadde en mistanke om at du holdt til i disse trakter. Har fryktelig lyst til å hilse på. Så fort det blir en glippe i programmet her skal jeg la høre fra meg. Foreløpig ser det ut til at skolen fyller hvert minutt. Jeg skal gå her i tre år, så det burde la seg gjøre.

    SvarSlett
  3. Lykke til som student, det vil nok bli veldig kjekt tenker eg!

    SvarSlett