søndag 15. august 2010

Pakket og klart

Nå er det tid for skolestart og jeg kan like godt innrømme det; jeg gruer meg. Hva jeg gruer for? Alt det ukjente går jeg utfra. Det klyper i alle fall noe alvorlig i magen. I morgen klokka 08.00 er jeg elev ved Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører - Vea. Jeg har kommet inn på kurset som heter Park- og Hagedrift. Det er et deltidsstudium og om tre år kan jeg kalle meg Fagteknikker, hva nå det enn måtte være. Rent praktisk innebærer det at jeg skal bo på internat 10 uker i året, i tre år. Sønnen min har prøvd to år på heltid og sier at det ikke er noe å være redd for, så da er det vel ikke det.

Jeg oppdaget akkurat i tide at vi må ha med PC første skoledag. Den gamle er nettopp det, gammel. Den har tjent oss trofast, men noe fagskolestudium greier den ikke. Altså kjøp ny PC i en rasende fart. Eldste sønn i huset ble satt på oppgaven, og med spesifikasjonene fra skolen og mitt Visakort i hånda var hele kjøpet gjort før jeg rakk å trekke pusten. Hentemeldingen fra posten kom til min mobil før jeg rakk å sjekke sporingsnummeret. Jeg ble veldig overrasket da jeg pakket den ut av esken og oppdaget at den var RØD. Rød er damefarge og siden jeg lever i et utpreget maskulint hjem var det ingenting jeg ønsket meg mer enn en RØD pc.

Jeg har koffert og det passer godt når man skal ut og fly, men bag er liksom litt mer internat og bag det har jeg ikke. Den må være stor nok og helst litt damete uten å koste en formue. Jeg sjekket freetex først. De har sånt som ingen butikker selger lenger og til en billig penge. Denne gangen var det bomtur, og den de solgte på Europris var fin nok, men overhode ikke damete. Hadde igrunn tenkt at jeg fikk klare meg med koffert, men så snublet jeg over denne og siden den var på tilbud...

Nå er den pakket med klær for alle alternativer. Regn, sol, ja skulle det begynne å snø tror jeg nesten jeg skulle klart det også. Ja og selvfølgelig ringperm, skriveblokk, skrivesaker og kaffekoppen min. Hva mer kan man trenge på et internat? Det lærer jeg fort nok og det er heldigvis bare en uke av gangen. Dessuten, de har butikker på Moelv også, jeg har sjekket.

Nå er jeg vel egentlig klar, bare at det klyper noe fryktelig i magen.


6 kommentarer:

 1. Lukke til med studiene! :)

  SvarSlett
 2. Rød ! Grattis! En vecka på internat låter spännande, tänk allt vad det kan bjuda på.. Lycka till, det kommer helt säkert att gå fort, dina tre år :)

  SvarSlett
 3. Lykke til, det høres spennande ut! Eg er sjølv klar for eit lite sporskifte når det gjeld mitt daglege virke, og blir inspirert av folk som deg, som tør å satse på noko nytt!

  SvarSlett
 4. Lykke til! Så spennende, det går sikkert bra :-)

  SvarSlett
 5. Lykke til med studiet, internatlivet og den lille røde! Det kommer til å gå så bra som helst. Får du mot formoding akutt ensomhetsfølelse, så bor det da opptil flere hagegale i overkommelig nærhet. ;)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for lykkeønskningene. Har hatt omvisning i dag og er på vei til middag nå. Kommer nok et innlegg i løpet av kvelden.

  Berit: Ensom blir jeg neppe, men jeg tar kontakt dersom det skulle bli en liten luke i programmet her. Foreløpig ser det ut til at de har som mål å fylle hver time.

  SvarSlett