torsdag 29. oktober 2009

7 ting om min hage

Utfordring fra Sigrid: Skriv 7 ting om deg selv. Siden dette er en blogg om min hage på mitt småbruk velger jeg å oversette deg selv til din hage.

1. Småbruket er minst hundre år.Vi flyttet hit for 15 år siden.
2. Eiendommen er 11 mål, og hagen er så stor som jeg vil.
3. Jorda her består av sand, sand og sand.
4. Det som gror best her er kveke.
5. Vi har lært at vann renner ned, og at trær vokser både oppover og utover.
6. Kjøkkenhagen var en suksess, vi har gulrøtter og poteter fram til neste århundre.
7. I går fikk vi et traktorlass med sauetalle. Yes!

7 kommentarer:

 1. Så fin vri på det Mari Anne :)

  Også må jeg skyte inn at jeg blir så glad hver gang jeg kommer inn her og ser det flotte toppbildet ditt! herlige høstskogen :D

  SvarSlett
 2. Bra vri, Mari Anne, og som Moseplassen: toppbildet ditt gir ro, og mine romantiske tanker om småbruk blir underbygget. ;-)

  SvarSlett
 3. Fin vri det der:)
  Og som de to før meg i kommentarfeltet - toppbildet ditt er så flott.

  SvarSlett
 4. Tusen takk, det var kanskje å snike seg unna, men det får gå.

  Jeg blir litt fliren når dere sier at toppbildet gir ro. Det som ikke synes er naboens sagbruk som produserer ved året rundt (nesten) og innflyvningstraseen til landets hovedflyplass. Men ikke misforstå, jeg elsker stedet vårt og blir her til jeg må bæres ut.

  SvarSlett
 5. Ursäkta mina svenska anor, får vad då? saue-telle, är det (ursäkta igen) fårskit?? Jag hade gärna luket ditt ugress mot å få et mål av tomten ;)

  SvarSlett
 6. Mia, du behøver ikke være svensk for å ikke skjønne Eidsvolls dialekt. Min mor måtte også spørre omigjen. Om vinteren legger bonden halm på gulvet i fjøset. Dette tisser og bærsjer sauen i. For at sauen skal holde seg tørr fylles det på mer halm utover vinteren. Halm og urin fungerer som en kompostbinge og det blir varmt. Dette kalles talle her omkring, og blir spadd ut av fjøset før sauen settes inn om høsten. Etter å ha "brent" (etterkompostert) et år, er dette beste gjødsla du kan tenke deg.

  SvarSlett
 7. Hei og takk for hyggelig kommentar.
  For et deilig sted du har. Er kjempemisunnelig!

  SvarSlett