mandag 26. oktober 2009

Alcea rosea

Hit men ikke lenger.

Jeg er ikke helt sikker på navnet, men jeg tror denne er sådd som Alcea rosea 'Charters doubel'. Det står i alle fall det på en av de gamle frøposene jeg har liggende. Den ble forkultivert, jeg er nesten helt sikker. Med seg ned i plantehullet fikk den en god niste av jord fra hønsegården. Det er romslig der den står, med vandrende skygge.

Den skal være toårig og første året satte den helt riktig en god rosett. Den overlevde vinteren og vokste seg stor, men rakk ikke å blomstre. Som endel andre toåringer gav den ikke opp sånn helt uten videre, den kom opp i år også. Det var altså tredje året. Den var blitt større og kraftigere enn i fjor, satte fine knopper som var veldig nære... men neida, den ble innhentet av frosten. Hit men ikke lenger, i år igjen.

6 kommentarer:

 1. Skam få den som gir seg. Håper den forsøker igjen!

  SvarSlett
 2. Nå har den prøvd seg i tre år og er sikkert rasende på vær og vind. Vær sikker: med en slik stahet kommer den nok igjen til neste år også. ;-)

  SvarSlett
 3. Det var da ergerlig at den akkurat ikke skulle rekke å blomstre! Men spennende blir det å se om den finner på å dukke opp igjen på fjerde året.

  Takk for hjelp med navn på busken/treet mitt!

  SvarSlett
 4. Den virker litt som meg, sta som et esel, men detter på målstreket. Var du sikker på at hun kommer å blomstre neste år, tenk all den kraft og erfaring hun utrustet seg med :)

  SvarSlett
 5. Hei. Det ligger en Award til deg på bloggen min :-)

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg sådde samme stokkrosen i vår, og den vokste og kom med knopper, men jeg ble fortalt at de skulle klippes av pga at planten trengte kraft for å bedre kunne overleve vinteren! Men i går, var der en flokk med hjorter og stokkrosene ble dradd opp og satt til sides alle sammen! Jeg grov de ned igjen i dag, og nå har jeg lagt over de planker og flaker med tunge steiner oppå der igjen! Håper de overlever den røffe behandlingen! Stokkroser er helskjønne ;o)

  SvarSlett