onsdag 14. oktober 2009

Corydalis

I en sørvendt solvegg har jeg en ukjent Corydalis stående. Den fikk jeg på et loppemarked for mange år siden. Det er en effektiv liten dame. Hun blomstrer, setter frø og visner ned fortere enn jeg får snudd meg. Et år trodde jeg den var gått ut, for jeg hadde ikke sett den hele våren. Eller kanskje jeg hadde flyttet den? Det hadde jeg tenkt å gjøre, men hvor i all verden hadde jeg flyttet den til? Året etter blomstret den i vildens sky der den alltid har stått. Så hvis du ikke passer på kan du rett og slett gå glipp av den.

Nå har jeg hatt Corydalis buschii på min ønskeliste en stund. Helt siden jeg leste om den i bloggen "An Iowa Garden" Bloggen er dessverre lagt ned, men der var det mange fristelser.


Corydalis solida leste jeg om hos Ian Young i Scottish Rock Garden. Dette bildet er hentet fra 14. mars 2007. Han skriver inspirerende og godt. Det er verdt å lese selv om mange av plantene er umulig å få tak i, for ikke å snakke om å få til å blomstre.

Via fellesimporten på HageGal fikk jeg fatt i begge to. Det er bare såvidt jeg tror på det, men disse knollene får altså tilnærmet like blomster. Skålen til venstre skal vise Corydalis buschii og til høyre Corydalis solida "Beth Evans". Den ene var tre ganger så dyr også.

De to øverste bildene er lånt på de respektive blogsidene. Jeg håper forfatterene tilgir. Av naturlige årsaker har jeg ingen slike bilder selv ennå.

3 kommentarer:

 1. De nvar da utrolig nydelige. Si ifra hvis du får overskudd, nå eller i fremtiden. Disse havnet sporenstreks på ønskelista :-)

  SvarSlett
 2. Bedårende corydalis!
  Spennende med nye knoller, men jamen var det forskjell. Kan det virkelig bli noe av de trådsmale til venstre? Jordstengler, går jeg ut fra. Og jeg tipper det var de dyreste også...

  SvarSlett
 3. Så spennende, heldig som fått fatt i dem. Nå ser jeg frem mot neste års blomstring hos deg.

  SvarSlett