lørdag 10. oktober 2009

Vinterlagring

Med høsten kommer det et nytt arbeidstempo over meg. Det er nesten som å skifte gir. På våren og sommeren skal alt gjøres nøye og skikkelig. Når høsten kommer blir det mer "nå eller aldri". Det går i en rasende fart med enkle løsninger og kjappe valg som resultat.

Høsten 2006 var jeg godt fornøyd med at jeg hadde ordnet meg med kurver og lagt løv over pottene mine. Det ble ikke noen suksess likevel:Jeg tror ingenting overlevde i babybedet det året. Etter det jeg kan se var det ingen store verdier som gikk tapt heller, men man trenger liksom ikke gjøre samme feilen mange år på rad.I år håper jeg at det skal bli litt hyggeligere å finne igjen overvintrede potter.

Etter anvisning fra Anders på Grimstad planteskole har jeg veltet pottene. Han sa at det alltid legger seg is nederst i pottene og det tetter hullene. Da drukner (eller råtner) plantene ved første regnvær. Jeg stoler på at han vet hva han snakker om. Jeg har plassert pottene i en nordvendt helling i skyggen av drivhuset. Avisene er der for å holde ugresset borte. Oppå dem har jeg lagt ut noen greiner på kryss og tvers slik at det kommer luft under pottene. Tanken nå er å legge litt granbar over pottene, og så løv/halm, hvis ikke snøen kommer meg i forkjøpet da. Den gjør gjerne det.

7 kommentarer:

 1. Tusen takk for supert tips,det så enkelt og greit ut.Orker ikke så mye dill om høsten.

  SvarSlett
 2. Jeg bedrev panikkplanting her om dagen for å nettopp unngå et slikt scenario som på det øverste bildet ditt.
  Lykke til med overvintringen, sikkert kjempesmart og bare legge pottene slik og heller gi plantene riktig plassering til våren når hagelysten er mer tilstede enn nå.

  SvarSlett
 3. Nå skal det sies at jeg har mye MER erfaring med lagring av typen øverste bilde. Hvis jeg skriver et jublende innlegg her til våren engang har det gått bra, hvis dere ingenting hører... Ja da er det ikke et godt tips.

  SvarSlett
 4. Snø er den beste isolasjonen pottene kan få - men ikke enda, takk!

  Jeg har gravd ned mine venteplanter i kjøkkenhagen, med potter og alt. Helst skal en vel ta av potta, men da er det mye verre å finne igjen sakene til våren. Det pleier funke likevel.

  SvarSlett
 5. Hej.
  Jag brukar gräva ner mina krukor i jorden eller så ställer jag krukorna i en låda/ram full med grus så att det täcker krukan, det dränerar undan vattnet sedan lägger sig snön över som isolering.
  Ha det gott
  Gunilla

  SvarSlett
 6. Ettersom jeg i høst bare har fire busker på vent,har jeg også gjort som Berit over her; gravd de ned i kjøkkenhagen.

  Men kan legge til at jeg også er godt kjent med scenarioet på det øverste bilde.

  SvarSlett
 7. Helt klart lurt å velte pottene. Mistet nesten ingenting vinteren som gikk.
  Foregående år har jeg bare latt pottene stå, og dermed har de tint frem og blitt stående fulle av is altfor lenge.

  SvarSlett