fredag 10. februar 2012

Månedens bilde - februar

Det har kommet litt og litt snø hele januar, men bare lette dryss. Denne vinteren kan jeg virkelig like. Ikke veldig kaldt og ikke tung snø.

Nå kommer sola over tretoppene og lyset er sterkere. Småfuglene ypper med Spipp om solsikkefrøene. Så fort han er ferdig med frokosten sin yrer det med blåmeis, kjøttmeis, granmeis, spettmeis, dompapp og gulspurv. De er glupske og de søler, men en hage uten småfugl er som et spøkelsestog uten spøkelse.

I år har jeg sådd ganske mye stauder. Nå står de på nordsiden med masse snø over seg. De spirer forhåpentligvis ikke før sommerblomstene er på tur ut.

Det klør litt i beskjæringsfingrene også nå. Best å vente litt til, men snart...
Denne skal i alle fall beskjæres. Det er Cornus alba 'Sibirica'. Av en eller annen grunn har den ikke fått Kornellskuddsjuke. Derfor lurer jeg faktisk på om det kan være en annen sort jeg har. Ikke at jeg skal klage, den har de samme lakkrøde greinene, en skikkelig fargeklatt i snøen. Jeg går og lurer på om jeg kan finne noe morsomt å bruke greinene til. De er så fine, kanskje noe jeg kan ha på trappa.

5 kommentarer:

 1. Februar bildet er stemningsfullt og vakkert! Spennende med kornellen. Så nå vet jeg at det er det det røde treet heter :-) Ha en god helg!

  SvarSlett
 2. Kan du ikke legge ut litt mere bilder fra skole området? Og inni hybel-brakka? :)

  SvarSlett
 3. Anonym02:02

  Morsom blogg :) De røde kvistene kan du bruke til å lage stjerner og hjerter til jul. Her i Tønsberg, hvor vi bor, brukes bare naturmaterialer i julepynten i gatene. Da går det mye sibirkornell! Ellers er de jo utrolig dekorative stukket ned i en stor potte og bundet sammen på toppen. I potten kan man plante hva som helst, enten grønt eller blomstrende. Gleder meg til å se hva du finner på!
  Hilsen Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja, det var en god ide, klatrestativ. Hvis det blir noe av blodbegeren jeg har sådd...jo kanskje det.

   Slett