onsdag 15. februar 2012

Drivhuset mitt. Uke 7

I teorien skulle denne kunne vokse på friland. Det er i teorien altså. Helt siden jeg fikk mine første Cyclamen frø var det meningen at de skulle ut, jeg skulle bare ha "back-up" inne. Dette er Cyclamen coum. Halvsøstra Cyclamen hedrifolium har også blitt værende inne. Hun har satt frø, og de har spirt, mer enn 100% tror jeg. Til og med i en av nabopottene kom det opp Cyclamen. I teorien har jeg altså nok Cyclamen til at jeg kan plante noen ute...men de er da så små...og det er så utrolig koslig når de blomstrer på denne tiden...de tar ikke så veldig mye plass heller...ja,ja vi får se.


Dette er en mynte. Den trenger såvisst ikke frostfri overvintring. Ikke pynter den opp heller akkurat.

Hvorfor den får oppta en dyrebar plass likevel? Den dufter bare så fantastisk. Ser du de tørre bladene som ligger i potta? Det er ikke fordi jeg har slurvet med den. De er der fordi jeg knuser et eller to hver gang jeg er innom, og vips m-m litt sommerduft.

De nye skuddene ligger i jordskorpa og jeg regner med at den setter fart nå snart.

6 kommentarer:

 1. Så fine Cyclamen. Kan jeg spørre hva slags jord gir du dem? Alminnelig blomsterjord?

  SvarSlett
  Svar
  1. Eh-skulle de hatt noe spesielt? Disse har jeg fra frø, så det er bare de som tåler mine helt enkle løsninger som overlever. Ingen spesialbehandling her nei. Frøene fikk riktignok stå varmt og mørkt til de spirte.

   Slett
  2. orchis16:35

   Noen krever visst spesiell jord - sand, veldrenert, kompostjord... Jeg spurte fordi jeg har ikke vært utelukkende heldig med noen av mine. Av egen erfaring kan jeg iallfall konkludere med at leirete jord er drepen for mange (de fleste?).... Fra nå av satser jeg på vanlig, god kjøpejord. Takker for svar.

   Slett
  3. Når jeg tenker meg om tror jeg de står i "Hasselfors - p-jord" eller "LOG veksttorv". Det kan se ut til at jeg har blandet inn litt leca eller perlite i pottene også.
   Lykke til.

   Slett
 2. Åhhh så fine cyclamen!!!
  Jeg grøsser på ryggen! Skjønner godt du har dem inne!

  SvarSlett
 3. Jeg har to knoller som bor i Drueranke potta, det er som du sier, så koslig med litt blomstring i drivhuset. Men en liten knoll bor ute, den har klart seg i to vintre nå. Den står litt skyggefullt til, har ganske mager jord og i skråning. Er litt redd for at den skal råtnemå vite..
  Så jeg tror om du vil så kan noen bo ute..

  SvarSlett