fredag 17. februar 2012

Finn fem feilMine blodbeger rakk ikke i blomst i fjor. Det gjorde de ikke året før heller når sant skal sies. Eller kanskje de blomstret men ikke rakk å sette modne frø? Husker ikke helt, men saken var at jeg ikke hadde frø til blodbeger (Rodochiton atrosanguineum). Derfor kjøpte jeg frø, fra ett firma jeg ellers er fornøyd med. I pakken, som var dyrere enn jeg er vant til, var det hele 5-siger og skriver fem- frø. Jeg har sådd blodbeger før og jeg er ubeskjeden nok til å si at jeg vet hvordan det skal gjøres. Så jeg tellet opp at fem planter er forsåvidt nok, og skulle det knipe kan jeg jo ta en stikling eller to. Det er hvis de spirer selvfølgelig.

Anne på Moseplassen fikk høre om de fem frøene og mente på at sånne sjanser var det ikke nødvendig å ta. Hun delte raust av sin pakke, som hun hadde fått av...(husker ikke hvem) og de frøene...

Sånn skal de se ut. Dette er bare et lite hjørne av den ene potta. Jeg kommer til å svømme i blodbeger hvis jeg greier å ta vare på alle sammen.

Slik så det ut i hønsegården i september 2009. De frøene var fra Inger Karin sine 2007 frø. Det var frø som kunne spire det.

9 kommentarer:

 1. Nå fikk jeg veldig lyst på blodbeger ihvertfall! :) Det tror jeg må stå på lista i år.

  SvarSlett
 2. Jeg har sådd i år også og fikk fin spiring på de også! Veldig glad for det! Men er det mulig å så bare det man absolutt trenger?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg ikke. Etterhvert har jeg blitt hardere på å kaste det jeg ikke trenger, men jeg står lenge og veier potta før den går i komposten.

   Slett
 3. Tror at spiring på blodbeger, er veldig avhengig av kvaliteten på frøene. I år hadde jeg egne frø og var veldig spent på om de ville spire. Heldigvis gikk det bra, så nå står småspirene under ekstralys. For noen år siden kjøpte jeg også dyre blodbegerfrø fra et frøfirma. Samme resultat som hos deg, null spiring.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. For å være ærlig tror jeg spireprosenten på egne frø er mye bedre enn kjøpefrø. Det er antagelig som med valmuesøster(Meconopsis betonicifolia),ferske frø spirer som bare rakker'n mens kjøpefrø aldri blir noe greie på.

   Slett
 4. Jeg har erfart akkurat det samme som deg, med dyrekjøpte frø! Ingen spiring, men så var jeg så heldig og fikk frø av ei anna hagegal, og de spirte som bare rakkeren!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det vi hagegal er til for, er det ikke? Å spre frø og planteglede...Jeg satser på en flott sommer slik at jeg får fram spiredyktige frø som kan sendes land og strand rundt.

   Slett
 5. Anonym20:47

  Jeg fikk noen frø på et frøbyttemøte og av de spirer 4 stykker! bildene dine får meg til å glede meg til blodbeger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant? Fire er nok til at du kan få frem planter som gir gode frø, og vips er du "blodberger-levrandør".

   Slett