søndag 5. februar 2012

Og vinneren ble...

...ikke meg. Enda jeg argumenterte så godt jeg kunne og enda jeg tok med meg en utstoppa gartner som skulle plasseres i bedet. Sånn går det når man A: Ikke gjør som læreren sier, B: Foreslår å plante mer enn det i virkeligheten er plass til og C: Har medelever som løser oppgaven slik det skal gjøres. Til høsten får dere se bilder av vinnertegningen og bedet sammen.

Høres det ut som om jeg er skuffet? Jeg er ikke det. Jeg har hatt det fryktelig morsomt, så morsomt at jeg er helt klar for neste oppgave. Og skulle du sett på maken, mens jeg hadde det morsomt lærte jeg en hel masse.

Her er mitt forslag:
Det blå er salvie, plantet i kryptimian og/eller sitronmelisse. Framkanten er kruspersille.De orange stripene er tagetes. Midtfeltet er en minigrønnsakshage. Til venstre tippier med sukkererter og prydbønner og inni der skulle den utstoppa gartneren stå. Meningen var at den skulle man ikke kunne se før man hadde vært i kantina og kom tilbake igjen. Nå er han permitert og sitter på trappa mi og sturer. Han ble nemlig sur for at han ikke vant. Vi får se om vi kan finne en annen stilling til ham. Det er alltid behov for en hjelpende hånd på åkeren her hjemme.13 kommentarer:

 1. Det var en morsom gartner, riktig stilig var han.
  Lykke til med neste oppgave!

  SvarSlett
 2. Dette husker jeg :-) Jeg fant fort ut at jeg fikk bedre karakterer hvis jeg brukte planter lærern likte i steden for de jeg likte.....men men det funket jo det også :-) Fin gartner foresten en slik en kunne jeg også trengt !

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror egentlig at læreren og juryen likte planen, men oppgaven var sommerblomster, og mer eller mindre som utstilling for LOG eller NORGRO. Da er kanskje kjøkkenhage litt langt ut på siden. Gartneren er fylt med halm og veldig enkel å lage, men jeg vet ikke hvor mye vær den tåler. På tide å teste ut?

   Slett
 3. Det er ikke lett å være permittert - det er sant og visst, men det er alltid andre muligheter, selv når det ser som mørkest ut :))) Ønsker dere begge lykke til og snart er det vår - uansett! Hanne

  SvarSlett
 4. Har dei ikkje ein pris for humor på Vea?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det hadde vært noe. Det ble faktisk antydet noe om å finne et annet sted for ideen, sommerblomstbedet bør jo helst ha sommerblomster :-D

   Slett
 5. Sant nok. Det er når det står om jobb og penger det blir viktig å vinne.

  SvarSlett
 6. Stakkars gartner, han ser riktig sturen ut.
  Ja, ja, det er jo ikke kjekt å føle seg overflødig og tilsidesatt!
  Men bare send ham til meg i sommer, vi skal bygge en helt ny hage, blir nok å gjøre! (Skal jo faktisk gjøre litt med huset også...)

  Lykke til med neste prosjekt!
  Jeg husker en eksamen hvor jeg begynte å diskutere med sensor - ikke lurt å flagge uenighet i den situasjonen, nei. Ble vel årets dårligst karakter! (Han eide ikke humor, men så var han ikke gartner heller! )

  SvarSlett
  Svar
  1. Sensor har all makt i sin hånd, best å ikke legge seg ut med ham/henne. Prøver stadig å si til meg selv at det er hva jeg kan som teller, ikke hva sensor tror jeg kan.

   Slett
 7. Veldig fin tegning og fin gartner.
  Kanskje jeg stjeler tips både fra tegning og gartner når jeg nå sitter å tegner min nye kjøkkenhage! :)
  Jeg hadde tenkt meg et mer løst design, men tipiene er jo fiiine og gir flott høyde. De bør vel lages slik at de kan flyttes pga nitrogenen og slikt. Eller er det bare en myte? Jeg har liksom lest både och. :) Kan kanskje ha tomater og bønner/erter på dem annet hvert år?
  Tusen takk som vanlig for lass av innspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det bare å stjele i vei. Vet ikke om erter bør flyttes. Har også hørt noe om det. Da gjaldt det sukkererter.
   Hvordan går det med designkurset ditt? Har ikke hørt så mye om det i det siste.

   Slett
  2. Har statt litt stille den siste tiden. Har så forbasket mange hobbyer serru! :)
   Har mailet litt med KLC og bedt dem holde ut. De er positive og heier på.

   Slett