onsdag 1. februar 2012

Drivhuset mitt. Uke 5

Det har egentlig ikke snødd så veldig mye i vinter, men det er kommet litt nå og litt da. Til sammen har det blitt en del. I tillegg har det nok vært varmere inne i drivhuset enn tidligere vintre. Resultatet kan dere se her. Istapper er veldig pent, særlig på bilder og tegninger, men jeg kan godt være foruten på drivhustaket mitt. Det har bygd seg opp en issvull langs hele langveggen. Is er tungt...men den lar seg ikke fjerne. Vi får håpe det beste. Jeg har lovet meg selv at jeg skal børste ned hver snøfille som kommer heretter.


For noen år siden hadde jeg mye morro av å ha en blå hvitveis ved siden av en hvit blåveis. Hønene grov opp hvitveisen, og de gjorde det så mange ganger at nå er den borte. I høst kjøpte jeg meg en ny, og klok av skade satte jeg den i en potte inne. Nå spirer det i potta, men det som kommer opp er så avgjort ikke Anemone nemorosa 'Robinsoniana'. Har jeg blitt lurt? Neida, potta har stått inntil en Cyclamen hedrifolium. Ser ut til at den setter spiredyktige frø. Det får stå sånn til det eventuelt kommer noe annet opp. Kanskje jeg deler dem, eller kanskje ikke.Den gangen drivhus bare var en fjern drøm leste jeg en artikkel av Alan Titchmarsh. (Sidespor: Han er min helt. Så mye det at høvdingen stilte det ikke helt irrelevante spørsmålet: Hva har han som ikke jeg har?) Han skrev noe sånt som at det er synd at drivhusene blir brukt som lagerplass for hagemøbler vinterstid. Jeg kunne ikke fatte og begripe at noen kunne finne på noe sånt. Hvis jeg fikk drivhus skulle det være på stell, gjett om...

Men jeg skammer meg ikke over å vise frem rotekroken min. Dette er hobbyen min og jeg elsker drivhuset mitt. Jeg går ikke ut der og rydder hvis jeg ikke har lyst. Det kan jeg trygt si, fordi i februar kommer sola over naboens trær. Da kan det være så kaldt det bare vil, når sola skinner på drivhuset blir det sydentemperaturer der på et blunk. Da koster og rydder jeg og trekker ut tida så lenge det går. Tipper det kommer skrytebilde på bloggen da. Det er på denne tiden av året at jeg sjekker YR flere ganger om dagen.

6 kommentarer:

 1. Skjønner at naturen lever sitt liv både inne i og utanfor driv-huset. Gleder meg til fleire driv-hus innlegg !! Ha det godt.

  SvarSlett
 2. Issvuller på drivhustaket er et kjent problem. Når det først er blitt slik glir ikke snøen av heller og det hele bare fortsetter å bygge seg opp :-( Jeg har god erfaring med å kjøre opp temperaturen i drivhuset et døgn eller så, slik at det smelter litt også utvendig. Da kan jeg som regel bare banke dem løs og skyve issvullene ut til sidene. Alternativt må du vente til det blir noen dager med mildvær igjen og passe på å ta det da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg lurte litt på om ikke jeg burde fyre opp realt og bli kvitt dem. Jeg vet jo ikke hvor mange kilo det taket egentlig tåler. Det er vel meldt litt mildere på slutten av neste uke. Tar det da, tenker jeg.

   Slett
 3. hmmm jeg ser ikke helt gradestokken, er det sju grader du har der inne?
  Spennende med spiring dah!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjutallet hører nok til luftfuktigheten. Jeg forsøker å holde det frostfritt på de kaldeste stedene. Det betyr at det på bordet blir ca.5. Den eksterne termostaten bryter strømmen ved 8 grader. Jeg ser at oppå vannseng-elementet blir det varmere. Vurderer å koble den også via den eksterne termostaten.

   Slett