onsdag 22. februar 2012

Drivhuset mitt. Uke 8


Dette er det som møter meg hver gang jeg går i drivhuset nå om dagen. Det vil si, hele treet er sånn som dette. Hver gang kommer jeg på at nå må jeg huske å ta med pensel neste gang jeg går ut hit. Ikke det, jeg har godt med tid ennå. Det er vilt mange blomsterknopper i år. I fjorvinter var hun på sydentur, frøken fersken. Siden det var så kaldt og siden jeg hadde kontakter...hun hadde de beste forhold en ferskenfrøken kan ønske seg. Det førte til at vekstsesongen i fjor ble mye lenger enn hun er vant til. Jeg tipper at det er det vi ser resultatet av nå. Det kommer til å bli en ferskenhøst av dimensjoner, hvis jeg altså husker å ta med en pensel til pollineringen. Det er nemlig fortsatt ingen bier å se.

Lurer du på hvordan det går i kampen mot lusa? Jeg har ikke vunnet. Jeg kan vel til og med si det sånn at jeg ligger under med ganske mange poeng. Ikke sånn å forstå at jeg gir meg, kampen er ikke over ennå. Kanskje er det feigt, men nå har jeg utvidet laget mitt. Jeg har rett og slett hentet inn forsterkninger. Jeg fant en "Gulløye" i vinduskarmen en av dagene. Jeg er vant til at de er grønne, men wikipedia trøstet meg med at de også kommer i lysbrun utgave. Det viktigste er at "Larvene lever i stor grad av bladlus". Jeg satser på at dette er en gravid hunn-gulløye, og at larvene kommer i en rasende fart.

I boka "Plantevern i grøntanlegg" står det om bladlus at de er "mer eller mindre artspesifikke". Jeg ville bli glad dersom noen kunne ta oppdraget med å fortelle mine bladlus at de egentlig bare liker tusenfryd. De vet helt tydelig ikke om det.

Hvorfor jeg leser en så deprimerende bok? Det er bare fram til fredag, da har jeg eksamen, og etterpå skal jeg lukke den godt igjen, plassere den lengst inn i bokhylla og ... Neida, det er ikke så ille, også føler jeg meg veldig proff når jeg kaster et blikk på naboens thuja og kan si: "Det er nok et alvorlig phomopsis angrep det der." Eller vent litt, det ville ikke være profft, det ville bare vært blærete det. Og blærete er jeg da ikke, ikke bevisst i alle fall.

6 kommentarer:

 1. Hei Mari Anne, kan du sende meg en epost er du søt, jeg greier ikke riktig å finne deg i arkivet :) Gjelder messe-stand-ståing :)

  SvarSlett
 2. Nydelige blomster. Kanskje må jeg investere i et slikt tre, ja for slik blomstring kan en like midtvinters! Men blir det ikke veldig høyt? Eller tar det laang tid før det blir et problem kanskje..?

  SvarSlett
  Svar
  1. Meget mulig de blir store. Mitt er sorten 'Zwergb..' Nei jeg kommer ikke på det. (Er på Vea denne uka). Det har dvergvekst og legger på seg bare noen få cm i året. Har beskjært litt forsiktig også.

   Slett
 3. Det fersken treet, har hatt en god sommer :-) Dette blir morro! De som har greie på det sier at det lønner seg å tynne karten kraftig. Ellers blir smaken mye dårligere? Men hvem har hjerte til å plukke de av.....

  SvarSlett
 4. Det lønner seg så avgjort å tynne. Jeg setter yngste sønnen på jobben, for han liker ikke fersken. Han får også druetynninga av samme årsak. Et år hadde vi bare en fersken og den ble høytidelig delt mellom oss som liker sånt. Helt fantastisk. Det året vi lot det bli mange var de på størrelse med de du kjøper i butikken, og smakte ikke spesielt mye bedre heller. Altså, som du sier; tynn ut kart til en maks to frukt på grein.

  SvarSlett
 5. Takk, jeg skal gjøre mitt beste både i krigen og på eksamen.

  SvarSlett