tirsdag 29. mars 2011

Penger å tjene

Det er vår lærer i ”Maskiner” som har oppskriften. Gårdagens tema var vedlikehold. Jeg som lever med en handyman i huset har, med skam å melde, aldri skiftet olje, ei heller dekk på noen bil. Ordet ”smørenippel” har ikke vært en del av mitt vokabular. Nå har jeg, om ikke annet, sett en. Det var i sammenheng med denne gressklipperen at påstanden ”Det er her dere kan tjene penger” dukket opp. Hvor mange minutter kan det ta å rense den for gressrester? Vi vet alle at det skal gjøres før vinteren.Jeg nekter å tro at denne gressklipperen ble brukt i går. Den kan faktisk ikke ha vært i bruk på et halvt år. Nå har jeg lært at det skal gjøres hver dag. Dessuten så vi på hvordan knivene skal slipes. Læreren vår påstår at det tar fem minutter. Jeg må nok legge til fem minutter ekstra, men timebetalingen blir allikevel formidabel.

6 kommentarer:

 1. Anonym11:14

  Penger spart - mer penger til andre ting. Aldri feil det.

  SvarSlett
 2. En del ting överlåtes till 'regeringen' här hemma, bilar och mecking till exempel.. men pengar sparda låter fantastiskt.

  SvarSlett
 3. Noen gode råd der ja , skal legge det til minnet mitt.
  Ha en fin dag Marit.

  SvarSlett
 4. Jeg tilhører kvinnefrontgenerasjonen og skifter hjul på egen bil. Jeg setter riktignok ikke mine ben og armer på/i/ved snøfres og motorsag, men grasklipperen er mitt domene. Og ja, graset fjernes etter bruk og jeg peiler olje.

  Men hvordan slipe grasklipperkniven?
  Kan du ikke legge ut et illustrert, lite kurs for dummies?

  SvarSlett
 5. Kniven på gressklipperen settes fast i skrustikke og slipes med vinkelsliper. Pass på at du får samme vinkel som den hadde fra før.

  Eller du kan gjøre som min sønn, han sliper alt han kommer over for hånd med bryne. Det tar evigheter, men han koser seg med det, omtrendt som når andre strikker.

  Illustrert kurs for dummies? Nei, føler meg ikke helt kompetent til det ennå. Skal øve en sesong eller to, så får vi se.

  SvarSlett
 6. OK. Så den må altså skrus av klipperen først. Det ante meg vel! Bør nok ikke vente noe år på sliping klipperne mine, jeg får nøye meg med innledende tips.

  SvarSlett