mandag 14. mars 2011

Månedens bilde

Dagene er blitt lengre og lysere. Det er fortsatt kaldt, men alt er relativt. Jeg mener, minus 10 er langt å foretrekke når alternativet er minus 20.

Det er mye snø. Jeg hevder til stadighet at jeg ikke liker snø, men jeg er i ferd med å skifte mening. For det første må den måkes, og da slipper jeg å gå tur. Det har jeg skrevet noe om her. Dernest er det slik at snø isolerer veldig godt. På nordveggen av drivhuset ligger snøen helt til taket. På sørsiden måtte jeg spa bort noe slik at sola skulle komme til.

Jeg har flyttet undervarmen ned på gulvet nå. Prinsippet er det samme, panelovn med plastkasser over. Avstanden mellom ovnen og plastbakkene er økt litt og termostaten satt på 7 grader. Det fungerer aldeles utmerket. Før helga hentet jeg hjem alle plantene som har vært på vinterferie i gartneriet. De sier alle sammen at ferien var strålende men at det er ingen steder som hjemme. Ferskentreet er avblomstret. Det kan se ut som om det er noen ganske få kart. Transportetappen hjem innebar noen raske temperaturendringer og jeg forventer ikke at de skal bli sittende på.

Det fylles opp under plantelyset nå. Hver gang en frø potte skal prikles må noe annet flytte videre til vinduskarmen, der er det også fullt og da må noe flytte til drivhuset. Foreløpig går det bra, jeg har ikke sådd mer enn det jeg rår med og det nye plantelyset dekker mye større areal enn det forrige. Jeg skal ikke skryte av at tomatene er lubne, men jeg bekymrer meg ikke over strekningsvekst foreløpig. Det er faktisk en viss fare for at dette kan gå bra. Purren er sådd og har spirt og jeg har ikke helt bestemt meg for om det er lurt å prikle dem over i pluggbrett. Det burde vært mer jord i såkassene.

4 kommentarer:

 1. Kul att du tittade in till mig så man hittade hit också! Väldigt trevlig blogg..
  Hur länge har du studerat? Jag är själv klar med min 80-veckors utbildning om två veckor...
  Hälsningar
  /Tesa

  SvarSlett
 2. Jeg har gått to år og kan for såvidt kalle meg for gartner. Jeg er ikke helt sikker på om det tilsvarer "Trädgårdsmestare". Jeg har valgt å fortsette på fagskolestudiet Park- og hagedrift. Det går på 50 % og varer i 3 år. Jeg prøver å skrive litt fra hver samling under etikketen "Vea". Det blir fint å bli "kjent" med deg.

  SvarSlett
 3. Det er fortsatt mye snø hos deg, men godt at temperaturen går nedover :)
  Purre skal jeg også så, tror det er på tide å gå gjennom frøene som står for tur.
  Håper det går bra med ferskentreet ditt.

  SvarSlett
 4. Fint at du minner meg om å så purre :-) kanskje det er andre ting som bør sås i samme slengen, jeg får titte gjennom frøbeholdningen.
  Du spør i bloggen min om jeg har funnet ut hva den ukjente er for noe, men så langt har jeg ikke kommet ennå. Finner det vel ut når den blomstrer.

  SvarSlett