fredag 8. juni 2012

Roser

Jeg har egentlig ikke vært så veldig opptatt av roser. Den første jeg hadde var en Flammentanz. Den ble plantet i sydveggen. Alle roser liker mye sol, ikke sant? Den fikk ikke noe ekstra jord eller gjødsel, det hadde jo vært blomsterbed der før. Flammentanz er en nøysom rose hadde jeg hørt. Det kan jeg forsåvidt bekrefte, den overlevde.

Siden har det snublet en og annen rose innom hagen min og jeg er litt på gli. Dette er en Schneewittchen. Eller nei, det er tre Schneewittchen sammen i en krukke. Tanken var at det ble en billig blomsterbukett som varte lenge. Det var det, for den blomstret fortsatt da det kom frost. Det var mange knopper og siden det var et ledig hjørne i drivhuset fikk den komme innenfor. Jeg tok inn roser til jul.

Det ble kort vinterferie. 28. mars var det nye knopper på gang. Dette frister til gjentagelse. Kanskje jeg blir en roseelsker med tiden jeg også?

8 kommentarer:

 1. Schneewittchen er en bra rose, OG vakker! Mitt eksemplar er fem-seks år og står frisk og fin nå. Gøy med den lange blomstringa du får til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det spørs vel om den trives like godt i krukke. Jeg tenker at den dagen den ikke er fin, ja så har den gjort jobben sin. Jeg sier det stadig vekk: Lykke kan kjøpes for penger, det skjønte jeg da jeg fikk drivhus.

   Slett
 2. Hmmmm, jeg får ikke til roser... hadde en slik snøhvit, men den døde etter en sommer... møkkarose..!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis den blomstret en hel sommer er det likevel en billig blomsterbukett. Hva koster en avskåret, som varer en uke?

   Slett
 3. Artig tilfeldighet! Jeg begynte også med en Flammentanz rose i hagen. Etter 3 år har den ennå ikke kommet med knopper! Men grønn er den..
  Jeg tenkte også at roser ikke er noe for meg fordi jeg ikke får dem til, men så fikk jeg en Louise Odier som jeg tilfeldigvis plantet bak drichuset. Den blomstret kontinuerlig hele sommeren til frosten kom- og er allerede i gang igjen nå! Da måtte jeg jo bare prøve med flere... og det har jeg gjort i år. Nå er jeg spent å se om roser likevel er noe for meg ;-)
  Ønsker oss begge lykke til med både de vi har og de vi kanskje får!
  Ønsker deg en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Min flammentanz startet blomstringen da den ble flyttet til et bedre sted. Har en Bonica som også oppfører seg bra. Lykke til med dine.

   Slett
 4. Du har i alle fall begynt med to som sjelden svikter. Selv får jeg ofte rosene til noen år, og så går de helt ut.
  Så tenker jeg at nok er nok. Men året etter kjøper jeg på nytt. Helst duftende.
  Jo jeg er nok en rose-elsker :-)
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det var godt å høre at jeg har valgt riktige roser.

   Slett