søndag 17. juni 2012

Plenkanter


Slik har det sett ut under bærbuskene mine i flere år. Om jeg ikke har kantklipper? Nei jeg har ikke det, og kommer ikke til å skaffe meg det heller. Jeg vet altfor godt at når jeg har klippet plenen kommer jeg ikke til å hente noen kantklipper for å ta resten. Det ser veldig lurvete ut og det har irritert meg, lenge. Lenge nok til at nå skal jeg gjøre noe med det.
Alle steder gressklipperen ikke kommer til, blir nå skåret bort, og omdefinert fra plen til bed.

Det var en kant, da er det bare ... resten igjen. Om ikke i år, så til neste vår.
 

8 kommentarer:

 1. Veldig lurt å gjøre det mest mulig slik at klipperen tar "alt". Forsøker her også, men det er ikke like lett å holde det slik. Av en eller annen grunn har jeg lett for å plante noe der det bir bar jord og dermed vokser det ut over kanten igjen ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da ender det snart opp med ingen plen å klippe og det er arbeidsbesparende.

   Slett
 2. Vi ahr også noe nytt på gang når det gjelder kanter for de tar rett og slett for lang tid! Som de sier i England er plenen fin og kantene skarpe, kan det godt være litt ugress og rotete i bedet. Og det stemmer faktisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble også overrasket over hvor stor forskjell en skarp plenkant gjør. Det samme gjelder en formklippet busk. Har man en trill rund barlind/buksbom kule gir den inntrykk av at her er alt som det skal. Det beste knepet mot ugress er faktisk å plassere en spade der det er verst, da synes det at her jobbes det, bare ikke akkurat nå.

   Slett
 3. Lykke til videre, og takk for at du hjalp
  meg med skjærsminnavnet, som jeg skal inn
  og oppdatere nå. God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var da så lite. Kommer til å følge bloggen din, det er spennende med den slags prosjekter.

   Slett
 4. Jisses, hvilken forvandling, ser helt flott ut, en helt annan plen :)

  SvarSlett
 5. Det ble bare så mye bedre! Og jeg skjønner det med kantklipperen, det er bare pes, mye bedre å lage kanter rundt alt. Her gjorde jeg den jobben for to år siden , det gjorde at til og med jeg kan slå plenen av og til, siden det går mye raskere nå.

  SvarSlett