onsdag 6. juni 2012

Drivhuset mitt. Uke 23.

Druene ble ikke beskåret i vinter. Jeg kan selvfølgelig bortforklare det hele med at plastteltet var i veien. Sannheten  er vel heller at jeg ikke føler meg helt sikker på hvordan druer skal beskjæres, og da utsetter jeg det i det lengste. Noen ganger så lenge at det ikke blir. I fjor var et sånt år. Nå skal jeg liksom ta igjen det forsømte og har ingen ide om hvordan jeg skal gripe det ann. (Jeg sjekker denne siden hvert år.) Foreløpig er det litt sånn at jeg klipper bort det som er i veien for meg, men det er jo drueklaser på hver eneste grein. Jeg begynte å telle klaser, men kom på at jeg hadde mer fornuftige ting å bruke tiden til.

Jeg trodde at det skulle bli bedre plass i drivhuset nå som alle sommerblomstene har flyttet ut. Det er forsåvidt bedre plass, men alle veggmonterte hyller er slått sammen for å gi plass til tomatene. Jeg har satt inn noen små bord som jeg til stadighet flytter rundt på. Jeg finner ikke den gode plasseringen og det er for få steder å sette fra meg brett. Paprika og Agapanthus ba pent for seg og fikk flytte inn igjen. Det er 4 grader om natta og det er ikke mye. Imperata cylindrica har også kommet tilbake. Storebror som ble satt i bedet ser ut til å ha tatt kvelden. Det kan tenkes at overgangen fra drivhuset ble for stor, alternativt for brå.Undervanningen til tomatene ser ut til å fungere. Jeg fikk et tips fra noen om at kassene bør dekkes med svart plast. Tenk om jeg hadde tatt meg tid til å ordne det med en gang. Nå har tomatene vokst så mye at de må bindes opp. Men hvordan skal jeg få byttet ut det gufne vannet når plantene ikke kan flyttes lenger? Altså: til verket! I teorien skal vannet nå være klart og algefritt resten av sesongen. 

3 kommentarer:

 1. Her klippes druen etter innfallsmetoden, litt her og der ettersom sommeren går. Jeg pleier å ha en potte med jord stående som jeg stikker avkappet i. De pleier å rote seg lett og da har man fine stiklinger å gi bort!

  SvarSlett
 2. Jeg har av samme grunn som deg ikke klippet min drue :!
  Må lese meg opp! :)

  SvarSlett
 3. Jeg har latt min drueplante vokse seg til full lengde av drivhuset. Nå klipper jeg sideskuddene ette 2-4 drueklaser slik at det ikke blir lange utstikkere, og det ser veldig bra ut.

  Tipset med plast over vannet var det jeg som kom med. Forsøk og få ut mesteparten av det grumsete vannet og fyll så på med nytt og dekk med plast - så blir det så bra atte ;)

  SvarSlett