lørdag 16. juni 2012

Spippeline

Vår "Spipp" viser seg å være "Spippeline". Hun har fire store patter. I følge Anne på Moseplassen betyr det at hun har unger i bolet sitt.


Jeg var over meg av begeistring i fjor sommer da hun spiste fra hånda mi. Nå er det dagligdags. Hun sitter på fanget også.
Vi må bare huske på å lukke ytterdøra, ellers går hun inn. En av dagene rev hun ned alle blomstene i vinduskarmen.


Trappa vår er til enhver tid dekket av frøskall. "Dere roter fælt" sier høvdingen og det har han rett i, men det får ikke hjelpe. Har man unger i bolet trenger man mye mat.  


10 kommentarer:

 1. Gurimalla, for ei tillitsfull supersøt ei!!

  SvarSlett
 2. Så hyggelig besøk og spesiellt når du har fått henne så tillitsfull. Da får man tåle både frøskall på trappa og knuste stueplanter ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Frøskall og knuste stueplanter er bagateller. Hvis hun gjør det til en vane er jeg mer redd for andre ting, som elektriske ledninger og sofaer og sånt. Hvis vi vil ha dyr inne får det bli katt eller hund, ekorn får vi ha ute.

   Slett
 3. Vi har ei sånn ei på hytta også. Hun går å forsyner seg selv i gangen om vi er litt treig med foringa. Hun er mest glad i mandler..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har lurt litt på å teste andre matvarer. Det er litt ensidig her. Mandler høres dyrt ut...

   Slett
 4. uuuuuuuuuu :(
  jeg vil også ha ekorn på fanget mitt!

  Herlig liten snuppe du har der, blir spennende å se når barna kommer nå da :)

  Mandler er faktisk ganske rimelig om man kjøper de i løsvekt til jul (sjekk eventuelt en invandrersjappe). ikke så billig som femlitersbøttene med peanøtter (jordnøtter), men ikke så ille.
  Prøv også med eple (skjær opp i halv eller båt. Annen frukt som druer, fersken og pærer og diverse bær er populært. Rosiner er digg. Honning har jeg ikke prøvd men er vist også populært. Brødbiter er populært. Vann har du vel satt frem?

  Det er gjerne litt vanesak for de å spise noe nytt, så la det ligge fremme noen besøk før du gir opp. Men jeg har også opplevd at ekorn BARE vil ha solsikkefrø, ikke noe annet.

  SvarSlett
 5. Jeg kjøper solsikkefrø i 20 kg sekk på felleskjøpet. Det er så langt det billigste. Sender mannen på jakt i innvandrerbutikkene etter nøtter/mandler.

  Har aldri tenkt på at de trenger vann. De drikker sikkert i bekken. Eller kanskje jeg skal sette fram noe for sikkerhetsskyld.

  Fem om dagen er sikkert bra for ekorn også.

  SvarSlett
 6. Vann er jo ikke så mye bry med da, mine har iallefall alltid satt pris på å drikke når de først er fremme og spiser.

  Prøv med noen få nøtter da, før du kjøper et helt lass. ikke sikkert snippeline vil ha noen. Epler og brød er enklere å starte med forøvrig, det har du vel uansett.

  SvarSlett
 7. Hælledussan så herlig nydelig :) er jo bare sånn man drømmer om å oppleve :) gi den en kos fra meg ;)
  Og så fin en blogg du har. Nettopp fått øya opp for hagen min, litt dra hjelp i helga, og nå vil jeg bare fortsette, og hage blogger er virkelig en fin inspirasjons kilde :):)

  SvarSlett
 8. Hælledussan så herlig nydelig :) er jo bare sånn man drømmer om å oppleve :) gi den en kos fra meg ;)
  Og så fin en blogg du har. Nettopp fått øya opp for hagen min, litt dra hjelp i helga, og nå vil jeg bare fortsette, og hage blogger er virkelig en fin inspirasjons kilde :):)

  SvarSlett