onsdag 27. juni 2012

Drivhuset mitt. Uke 26

Ferskenen har startet å tynne seg selv. Det betyr vel at jeg ikke gjorde jobben godt nok.
 
De som er igjen på treet blir rødere dag for dag, men jeg vet at det er lenge igjen enda til de er modne. Det gjelder å være tålmodig, men det er ikke lett.

Druene skal også tynnes, men hjelpes meg for en jobb det er i år. Jeg har en liten plan for kraftig tilbakeskjæring til høsten/vinteren. Det er tross alt jeg, og ikke druene, som bestemmer i drivhuset.

Tomatene vokser, men det går seint. Kanskje det har vært litt for kaldt i været? Det er godt å kunne skylde på noe. Jeg vil i det lengste tro at jeg har gjort alt helt riktig.


Om sommeren er drivhuset "headquarter" i min hage.
Her har jeg alle småpotter og en halv sekk med jord.
Det er alltid en halv sekk. Jeg greier å bære en hel, men jeg ser ikke poenget. Jeg går heller to ganger og sparer ryggen til noe bedre.
Jeg tar en tom sekk og trer utover den nye. Så skjærer jeg et snitt øverst langs kanten og lar jorda renne over i den tomme. Hvis jeg er litt forsiktig blir det ikke noe søl heller.

Nå har jeg rye på gulvet. Det er bare tull og jåleri, men rya er ødelagt og brukes bare om vinteren til å dekke den lille plasttunnelen jeg har salat i. Den lå slengt i hagen og var våt og fæl. I et forsøk på å rydde opp ble den slengt inn i drivhuset til tørk. Og når den nå først var der...


...nja, det ble jo litt hjemmekoslig da. 

7 kommentarer:

 1. Det kan godt vere at det er temperaturen som er grunnen til sein modning på tomatane. Dei to forrige åra var her kjølig og lite sol, og tomatane var ikkje modne før i august. I år har vi heilt andre temperaturar og eg tenkjer at den første kan haustast alt 1. veka i juli. Misunner deg litt det flotte ferskentreet.

  SvarSlett
 2. Wow så stas med fersken!
  Om det kommer en post om Ferskentre i drivhus med dorslag til hvilket tre man bør velge så blir jeg iallefall veldig glad! Bare sånn om du går tom for temaer en dag ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg starter hver post med at jeg ikke har noe å skrive om. Så skal jeg bare ta noen bilder og vips så var det visst litt å skrive likevel.
   Mitt ferskentre ble kjøpt på Plantasjen på 70%. Det heter Zwergboost eller no sånt. Jeg gjør ingenting spes med det.

   Slett
 3. Hei :) Du, jeg lurer sånn på spippeline jeg! Hvordan er det med henne, sett noe til barn?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, fortsatt ingen barn. Vi tror hun krysser riksveien og da er det kanskje like godt at hun lar barna være hjemme. Selv kommer hun hver dag.

   Slett
 4. Hei. Skjønner godt at det er viktig hvem som bestemmer i drivhuset !!! Spørsmål : hvordan binder du opp drueplanten i drivhuset ?
  Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var et gammelt innlegg. Det var nesten litt morsomt å lese det igjen.

   I dette innlegget fra 16. mai 2012 skriver jeg om hvordan jeg binder opp ting og tang i drivhuset.
   http://heltpajordet.blogspot.no/2012/05/drivhuset-mitt-uke-20.html

   Spør gjerne igjen om det er noe som er uklart.

   Slett