onsdag 13. juni 2012

Drivhuset mitt. Uke 24

Det er mest kos i drivhuset nå om dagen. Jeg starter hagedagen der, sjekker at alt som trenger det har vann, og så lenge det ikke er stekende sol har de som regel det.
Ferskene legger på seg dag for dag. I år har jeg tenkt å sette treet ut når det blir varmt nok til det. Kanskje jeg skal gjøre det i dag. Nå er det meldt 10 grader som minimumstemperatur og det må da være nok selv for et ferskentre. Tidligere har jeg latt det stå inne i drivhuset hele sommeren. På varme dager trenger det mye vann, mer enn jeg har klart å servere. Derfor har det fått spinnmidd. Det ser ikke ut til at den plages av det, men det må da være bedre uten.
Jeg har sådd blomkål og brokkoli på nytt. De første jeg sådde ser ut til å komme fint. Hvis vi får en passe varm og passe våt sommer blir det kanskje to avlinger. Har aldri prøvd det før, men en gang må være den første.
Alt som skal prikles eller pottes opp blir tatt med inn. Da er det trivelig å drive med "utejobb" selv om det regner.
 
Tomatene er bundet opp. Hvis du synes det ser ut som om de er litt på skrå, så stemmer det. Hadde jeg hatt mulighet til det, ville jeg hatt sokkel på drivhuset. Tomater blir mye høyere enn jeg kunne drømme om. Det at jeg lar dem stå på en kasse med vann hjelper jo ikke heller. Derfor må de finne seg i å vokse på skrå. Etterhvert som de vokser blir oppbindingen forlenget og flyttet mot høyre.
 
Ja også var det det med "tyver" i bladhjørnene. De spretter opp så fort jeg snur ryggen til.

I fjor sommer var den maskuline delen av familien på kanotur. Kort fortalt; høy fart pluss store steiner er lik store hull i kano. Vefibrettene jeg bruker fungerer også best når de er tette. Hjørnene er et svakt punkt. Når en kano kan tettes med silikon og glassfiberstrie...de koster faktisk borti 50 kroner stykket disse bretta.

4 kommentarer:

 1. Så frodig drivhuset ditt ser ut! Fersken, vindruer og bougenvillea gir jo assosiasjoner til middelhavet! :-) Har du dem der hele året?
  Ha en fortsatt riktig fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Middelhavet? Hm, har ikke tenkt slik på det. Druen har roten på utsiden av drivhuset og selve planta på innsiden. Resten av plantene står i potter. Jeg lager et telt av bobleplast som jeg holder frostfritt gjennom vinteren.

   Slett
 2. Ja, tomatene vokser høyere enn en kunne tru. Vi har sokkel på drivhuset, men det er likevel snart på tide å la de lene den ene veien. ønsker deg en fortsatt fin uke, mari Anne.

  SvarSlett