tirsdag 6. september 2011

Sissinghurst

Nå vet jeg at "Travelcard" og "Ticket" ikke er det samme. Det var en smule ampert før kontrolløren og jeg ble enige. Så forsøkte jeg å gå på i feil ende av toget, det var heller ingen suksess. Om jeg har hatt en dårlig dag? Overhodet ikke, den bare snublet litt i starten.

Brosjyren beskriver Sissinghurst som "A garden, in a ruin, in a farm". Hagen er delt opp i mange rom. Selv om den egentlig ikke er veldig stor, er det kilometer med murer og hekker der. Alle bed er rammet inn av buksbom. Bildet er tatt fra toppen av tårnet. Jeg skjønner bare ikke hvordan noen kunne komme på å lage seg et arbeidsværelse i tårnet på en ruin. Det var tydeligvis ingen ting i veien med ekteparet Vita Sackville-West og Harold Nicolson's evne til å finne løsninger vi andre ikke hadde kommet på.


Denne delen av hagen er kanskje den mest kjente, "Den hvite hagen".

Legg merke til hekken ut mot frukthagen. Det er en ting å bestemme seg for en real barlindhekk. Men å sette opp to...


Ja, misforstå ikke...det var vilt vakkert...men jeg hadde bare aldri kommet på å gjøre det.

I enden sto det en statue. Jeg husker ikke av hva og det er ikke så viktig heller. Det viktige var at når du vandret i hagen og plutselig kom til åpningen i muren ble du nesten sugd inn i tunnelen. Det var umulig å ikke gå innover for å se hva som sto der borte.
Her var det enda en sånn forhekset åpning. Det var utrolig fasinerende hvordan øyet ble trukket akkurat til riktig sted.
Ja, også var det det der med prydgress...

Den rosa blomsten er en Tritonia squalida.Det røde gresset heter Imperata sylindrica 'Red Baron', det sorte; Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens' og det hvite? Ikke spør så ekkelt da.


2 kommentarer:

  1. Flotte bilder fra en vakker hage! Fine prydgress! Min Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens', som vistnok egentlig ikke er et gress, led en sørgelig død i vestlandsvinteren. Jeg må ha ny!

    SvarSlett
  2. Mariann: Jeg hadde en mistanke om at det kanskje ikke var av den herdigste sorten. Skam på den som gir seg.
    Tigertina: Noe må man jo sette de ansatte til. De har 6 på heltid og 2 deltid.

    SvarSlett