fredag 2. september 2011

London neste

Hadde aldri trodd jeg skulle oppleve det, men nå kan jeg si: "Jeg må til London en tur!" "Må" er fordi det er en studietur, og den er obligatorisk. (Jeg tror i alle fall det. Det er det jeg har sagt hjemme.) Vi skal på guidet tur til Kew, Sissinghurst, Painshill, Wisley Gardens og Hampton Court. Dessuten har vi en åpen dag vi kan fylle ut selv. Noen som har gode forslag til en liten privathage i rimelig avstand til London? Irriterende at man ikke kan ta med planter fra England til Norge. Finnes det planteskoler som utsteder sertifikat der og da? Eller er det sånn at man må komme tilbake og hente plantene etter noen dager? Det går jo ikke så stramt som programmet er.

7 kommentarer:

 1. GOSH så fantastisk! Drømmetur! Om du trenger sekretær så si ifra!!!

  Når det gjelder privathager, så har jeg ikke besøkt noen i London området, men ville helt klart gått hit og søkt: http://www.ngs.org.uk/

  Om du vet hvilke planter du skal ha med hjem fra England, kan du ringe hagesenteret på Wisley. De trenger normalt 7-14 dagers varsel. Da prepper de plantene og legger på sunnhetssertifikat for deg. Tror dog det koster 2-300 kroner i tillegg til plantene selv. Jeg spurte sist jeg var der, og de mente at dette var null problem så lenge de fikk forhåndsvarsel. Planten jeg ville ha var Daphne Odora :)

  Kew har ikke så godt utvalg som Wisley når det gjelder løk og planter, Wisley er veldig bra! De er også veldig bra på fugl/sommerfugl utstyr :)
  Selvsagt masse hageustyr og hageklær/støvler.
  Åhhh du er sååå heldig!

  Frukthagen, grønnsakshagen og woodlanddelen foran det store nye drivhuset på Wisley kan også virkelig anbefales!

  Du kan jo ta med lass av løk dah!!! Jeg ville også tatt med rotningsmiddel (Rooting hormone), de har både flytende og pulver.

  Jeg regner med at du virkelig gleder deg! Husk kamera, lader og masse minnekort!!!

  SvarSlett
 2. For en spennende tur! Det er jo virkelig flotte steder dere skal besøke.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Hvilken lykke på jord! Tenk å måtte til London da :) Kos deg masse! God tur

  SvarSlett
 4. God tur! Veldig god tur!

  Husk at du kan ta med 5 planter til innebruk, da. Noen inneplanter har sett litt rare ut, nesten som en sport eller to.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for alle tipsene Lin, har sjekket noe, og skal sjekke mer.
  Maria: Å ja det er sant. Det var 5 POTTER var det ikke? Det hender jo at det vokser mye rart sammen i en.

  SvarSlett
 6. Jeg kom tilfeldig over et lite, veldig koselig hagesenter "midt i byebn" i fjor høst. " I 80 Earls Court Road kom vi tilfeldig ruslende forbi Rassell’s Nursery. Det lille hagesenteret midt i byen er viden kjent for sine utsøkte blomsterløk og planter." Du finner litt mer om stedet på bloggen min hvis du søker på "lykkelige i London". Riktig god tur.

  SvarSlett
 7. KariK: Hvis jeg rekker skal jeg sjekke det ut. Det er det der med at man må ha sertifikat for å ta med planter til Norge. Tenker jeg kjøper løk når jeg er på Wisley.

  SvarSlett