tirsdag 20. september 2011

Fest på stabburet

Her på Vea er lærerne redd for at vi skal få for lite å gjøre. Vi har fått store individuelle semesteroppgaver i Stauder, Lignoser, Kulturlandskap og Tidslinje i Hagekunstenshistorie. Ingen av disse skal leveres før etter Plantefysiologieksamen 22. november, litt humane er de dog. I fall dette vi skulle kjede oss, får vi nå en hageplanleggingsoppgave. Innlevering og gjennomgang med muntlig vurdering i uke 44, dvs. 1. november. Betyr ”muntlig vurdering” karakter som teller med på karakterkortet tro? Enten det er slik eller sånn blir det ikke lettere om jeg slutter å sove om natta. De ideene som kommer etter 01.00 er sjelden bedre enn de jeg får klokka 10.00.

Når det er sagt må jeg forte meg å si at denne oppgaven oppleves mer relevant enn noe annet vi har gjort til nå. Mandag var vi på befaring på en av de mange storgardene her på Hedemarken. Der har de ett stabbur, det har de fleste storgarder. Nå om dagen er det oftere hagemøbler enn mat på stabburet. På denne garden er stabburet romslig og det er tømt for skrot og skrammel. Her har eierne innredet festlokale. Utearealene derimot, vel det er en grunn til at vi ble tilkalt.

Vi kan nå huke av for ”Registrering, oppmåling og intervju med oppdragsgiver”. Det innebærer blant annet å måle høyder med målestokk og vannslange i verdens regnvær. Notatene mine har ligget til tørk i hele natt. Nå er første snittegningen ferdig. Da er det bare resten igjen.


8 kommentarer:

 1. Morsomt oppdrag, og høyst realistisk i forhold til framtidig yrkesaktivitet. Regner med at fortsettelse følger?

  SvarSlett
 2. Ja du, hade det inte varit för alla examen hade jag nog vilja gå på skola hela livet. Kul att lära sig något nytt, men nattsömnen, den behöver man :)

  SvarSlett
 3. Det var et diiigert stabbur. Er oppgaven knyttet til festlokalet, eller til hele tunet?

  SvarSlett
 4. Berit: Jeg regner med at dette blir "to be continued"
  Mia: Det er veldig gøy, skulle ønske jeg sluttet å være opptatt av eksamen.
  Maria: Oppgaven er for området rundt stabburet. Tunet er veldig stort og stabburet ligger i utkanten. Utfordringen ligger i å lede folk fra en parkeringsplass og til døra på stabburet. Logistikk med andre ord.

  SvarSlett
 5. Jeg venterspent på fortsettelsen.

  SvarSlett
 6. Det ville vært enkelt om du bare forholdt deg til hagegale folk: La plantene bli lekrere og lekrere hele veien mot stabbursdøra :D

  SvarSlett
 7. Så spennende..jeg venter på fortsettelsen.

  SvarSlett
 8. Gosh så spennende!
  Om du har lyst til å vise tegninger, så er vi veldig intressert!!!

  SvarSlett