torsdag 15. september 2011

Imperata cylindrica 'Red Baron'

På norsk skal den hete "Japansk blodgress". Wikipedia sier at den kan bli opptil 3 meter, men det er nok i Sør Asia og ikke her hos oss. Den skal visstnok være et ugress som sprer seg med utløpere. Det kommer heller ikke til å være et problem på Eidsvoll. Her er det heller spørsmål om den overlever ute i det hele tatt.

Da denne ankom hagesentret i våres, var den tre tørre strå som var klippet ned til 4 cm. Den så død ut, og den var søkk våt. Vi satte den til tørk i et varmt rom og etter et par uker begynte det sånn smått å komme liv i pottene. Den vokste ikke fort og gresset var lys grønt. Det var naturlig nok ikke mange som lot seg friste.

Nå har den lagt på seg og fått riktig farge. Den skal få bo frostfritt denne vinteren, men så skal den deles og testes. Hvis jeg planter den på flere forskjellige steder i hagen vil jeg om noen år kunne si hva den tåler, eller kanskje snarere hva den ikke tåler.


6 kommentarer:

 1. Å, så bra at du prøver! Jeg har lurt på den lenge, men ikke fått somla meg til å teste :) Krysser fingre!

  SvarSlett
 2. Red baron, så stilig. övervintringen av gräsen är ett problem så fint med lite hjelp och råd.

  SvarSlett
 3. kult gress. Håper det greier seg og danner store tuer.

  God helg Mari Anne :)

  SvarSlett
 4. Hei!

  Nå er det 3 år siden du skrev noe om dette prydgresset, hvordan går det? Vil gjerne ha info!

  SM

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har overvintret i vinduskarmen og har vært veldig enkelt å ha med å gjøre. Delt det om våren og det legger raskt på seg. Veldig fin kombi til "Harehale" (Lagurus ovatus). Har forsøkt en vinter ute, og det gikk ikke, men har tenkt å prøve på nytt neste år.

   Slett
  2. så gøy å lese. Det overvintrer bare som gress, uten å gå i dvale, i vinduskarmen din? Vakker stueplante om vineren da.

   Slett