onsdag 7. september 2011

Fridag

Da studieturen ble planlagt fikk vi studentene komme med noen ønsker. Et av dem var å forlenge turen med en dag slik at vi fikk en fridag. Den har vi hatt i dag.

Snille Lin hadde mange gode råd før jeg reiste hit. Ett av dem var at jeg burde spare pengene mine når jeg var på Kew og heller bruke dem når jeg kom til Wisley. Det var en vanskelig øvelse, det var så mye fint på Kew.

Noe annet hun sa var at det fint går å bruke både en og to dager på Wisley. Jeg sjekket litt nøyere i det offisielle programmet vårt og oppdaget av det var satt av, skrekk, 2,5 time. Det må være skrivefeil, men neida, "Denne parken får dere kun en smakebit av." Jeg slo opp på Google Earth sitt satelittbilde og selv jeg skjønte at her måtte noe drastisk gjøres. Fridag meg både hit og dit. Den måtte ofres.

I følge Wisley sine hjemmesider lønner det seg å ta tog til Woking. Guilford er nærmere, men der er det ikke buss/taxi fasiliteter. Det hørtes så greit ut, så vi bare spurte oss fram, den ene bussjåføren etter den andre. Alle var så velvillig, og alle sa det samme. Dere kan ikke ta taxi, det er k-j-e-m-p-e langt. Det går buss, men ingen greide å komme opp med rutenummer eller avgangstid. Det var da jeg kom på at snille Lin har vært her før. En sms, og vips satt vi i en taxi, og skulle du sett, ikke var det langt, og ikke ble det dyrt.

6 kommentarer:

 1. Veldig bra at du tok med deg PC. Takk for flotte glimt fra nydelige hager.

  Det frister virkelig med hagetur til England etter dette. Masse flott, og heldigvis masse som ikke vil passe her hos meg.

  SvarSlett
 2. Heldig du !! Jeg har vært i Wisley et par ganger, og man må ha mange timer der. Særlig fjellhagen er det plenty godbiter, avhengig når du er der. Har ikke vært der så sent på høsten, men det er sikkert like fint. Kos deg.

  SvarSlett
 3. Åhhh så masse deilige bilder!!! Fikk du med deg kjøkkenhagen bak den nye rosehagen? Jeg elsker den. Jeg har tatt ett lass bilder der for å snike til meg gode tips!
  Så fint at ikke taxituren ble dyr :) I helgene tror jeg det går en egen Wisley Gardens buss fra Woking, men i uka tror jeg ikke det går noe derfra. Fra Guildford går det buss, men den det blir litt omvei fra London kanskje.

  Fikk du handlet noe dah??

  Takk for bilder og rapport!

  SvarSlett
 4. Flotte hagebilder :)
  Ha en fin dag,hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for fine hagebilder!

  SvarSlett
 6. Åshild: Har en følelse av at det er vanedannende. Vi sier hele tiden: Neste gang skal jeg...
  Bjørg47: Helt klart en hage man må ha mange dager i. Jeg prioriterte CottageGarden og utstillings hagene.
  Lin: Tusen takk for hjelpa, det løste en hel masse. Damene på Wisley sa også at Taxi var eneste løsning. Vi betalte £14 den ene veien og £10 tilbake. Tror kanskje Wisley har avtale om fast pris når de bestiller. Noen mente på at det gikk shuttlebus om sommeren. Har handlet løk. Hvordan kan jeg vite hvor mye det veier? Det må jo være løken og ikke embalasjen som skal veies? Det er kanskje stygt å si det: De hadde Daphne odora, men de visste ikke at de kunne utstede sertifikat, så den står nok der ennå.Jeg hevdet hardnakket at det sto på hjemmesiden, de ville ha meg til å vise hvor, og det greide jeg selvfølgelig ikke å finne. Kanskje det var du som sa det, og at det ikke står på siden i det hele tatt.
  stallnilsen/Tigerlilje: Takk, takk.

  SvarSlett