lørdag 1. januar 2011

To i en smekk

Vi mistenker at vi har rotter i hønsehuset. De foretrekker hønsefor framfor rottegift, forståelig nok. Derfor satte vi opp en rottefelle med ost. Vi er ikke helt sikre på om dette er små rotter eller store mus. De er betydelig større enn dem vi tar innendørs, for lang hale til å være vånd, men altfor små til å kalles rotter.
Ingen ville trodd meg om jeg fortalte at vi hadde tatt to i samme felle, derfor dette makabre bildet.

7 kommentarer:

 1. Jeg mener det er to typer skogmus, en stor og en liten. Den store skal ha hale som er like lang som kroppen, ca, 10-12 cm. Den lille har under 10 cm kropp, og hale som er litt lenger enn kroppen. de ser ikke så råttete ut, de du har fanget, og dere har vel ikke så mye kloakk og søppel som råttene spiser rundt heller.

  SvarSlett
 2. Jeg tror du har rett. Vi har ikke kloakk eller søppel. Det er heller ikke et rotteproblem i området, men høner (foret deres) tiltrekker seg rotter. Det er store gnage hull i veggen. Større enn musehull. De har også rotet veldig med noe isolasjonsmatter. Vi får se om det blir fangst.

  SvarSlett
 3. Det var ikke en god start på det nye året for disse to nei :-) Får håpe dere blir kvitt plagen.
  Ønsker deg et godt nytt musefritt år.

  SvarSlett
 4. Jeg tenkte også på en type skogsmus. Klart det er fristende med hønsefor, mye lettere enn å lete etter mat ute. Bra du fikk tatt de, håper det ikke er flere.

  Ønsker deg et riktig godt nytt år.

  SvarSlett
 5. Oj, litt av en nyttårsfangst! Får håpe dere blir kvitt plagen.

  Ønsker deg et godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Tydeligvis riktig åte, det der er et rekordbilde! Lykke til med hage, musejakt og studier i det nye året!

  SvarSlett
 7. urk!
  kult bilde altså, på sin måte ettersom det er godt gjort med to i en smekk, men urk..

  Men jeg håper denne fella minimerer problemet ditt, og at du får et riktig godt nytt år, fritt for gnagere og fullt av hageglede :)

  SvarSlett