søndag 30. januar 2011

Månedens bilde januar

Som så mange hageeiere synes jeg vinteren er for lang. Jeg liker best sommeren. Det beste er når sola skinner fra morgen til kveld. Ikke for varmt selvfølgelig og det kan godt regne hver natt slik at jeg slipper å vanne. Sånn skulle det vært hele året spør du meg, men når det stykke jord jeg eier nå engang er plassert her på Eidsvoll må jeg pent ta til takke med det været som kommer. Skal jeg være bånn ærlig må jeg innrømme at jeg setter pris på de gode dagene nettopp fordi de er så få.

Det er avslørende å ta bilder jevnlig gjennom året. I fjor dokumenterte jeg hvor lite det egentlig skjer i kjøkkenhagen, og det var rimelig deprimerende. I år har jeg valgt en ny vinkel. Dette bildet er tatt fra parkeringsplassen. Denne delen av hagen ser jeg altså hver dag hele året igjenom.

Bildet er tatt mot nordøst. På denne tiden av året kommer ikke sola høyt nok til å nå drivhuset. Det skyldes tre edelgraner, som nå er blitt redusert til to. De to som står igjen lever på lånt tid. Jeg har lenge pønsket på å bygge vinterhage på husets sørvegg. Det er en ting at det vil bli dyrt, noe annet er at det skal vanskelig gjøres å få det til å kle det gamle småbruket. Særlig innvendig vil det bli skjemmende. Men det er ikke til å komme forbi, sola kommer dit hele året.

5 kommentarer:

 1. For et vakkert hjem du har :-) Tenk deg godt om da, før du bygger på noe som ikke hører til.... Tusen takk for hilsen hos meg, forresten. Fikk du prøvd deg på marmeladen? Fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 2. Sol er veldig sunt! Kanskje det går an å få til en solfangende løsning som gir en ekstra dimensjon til huset i stedet for å virke som en ødeleggende, fremmed klump! Sydveggen er gavlveggen, ikke sant?

  Kanskje de danske og engelske drivhusbøkene han gi inspirasjon? jeg skal iallefall huske veggen din når jeg titter rundt :-)

  SvarSlett
 3. Det er gavlveggen vi snakker om ja. Jeg ønsker meg veldig noe i engelsk stil ja. Utvendig lar det seg løse, men det er innomhus det ikke blir bra. Må tenke litt mer på det i alle fall.

  SvarSlett
 4. Hjørnet syd/vest, kanskje? Så du kan dra inngangen til forsiden (fra inngangsarken og til hjørnet)uten å måtte gå ut.

  SvarSlett
 5. Ja, kanskje det. Kan ikke vi se på det når du kommer innom, for du kommer vel innom snart?

  SvarSlett