torsdag 27. januar 2011

Arbeide under press

Neste uke har jeg mulighet til å få veiledning på semesteroppgaven min. Da bør jeg ha noe konkret å vise fram og noen spørsmål å komme med. Altså, et ørlite press. Jeg har hørt om folk som arbeider best under press. Det gjelder ikke meg. Jeg jobber slett ikke under press. Dagen i går gav det fantastiske utbytte av en hel setning. Alle opplysninger jeg sitter med ble sjekket på nytt. Kildenes kilder ble sjekket og alt raknet. Prestasjonsangst, dårlig selvbilde, pest og kolera. Det er ingen grenser for hva ugjorte lekser kan føre til.

Etter middag tok høvdingen på høvdingestemmen: "Du kan ikke bruke så mye krefter på en skarve semesteroppgave. Det er bedre å levere en dårlig oppgave enn ingen oppgave."

Vips, så var det riktig så gøy å skrive semesteroppgave. Jeg skal jo bare vise hva jeg har lært om Kryptkirken på Kapitelberget, og det er faktisk ganske mye. En liten skvett med noe godt, og avsnittet om restaureringen trillet ut, nesten av seg selv.

5 kommentarer:

 1. Ikke at jeg skjønner hva kryptkirken har med 'park og hagedrift' men ...... Jeg bor jo i Skien, men har ennå ikke vært der og sett. Kanskje jeg sykler bort til våren, bare for å ha vært der. Det er noe med at man ikke ser det man har i nærområdet. Hadde vi ikke hatt engelske gjester på besøk av og til, så hadde vi vel aldri tatt båten til Lunde, heller. Lykke til med oppgaven.

  SvarSlett
 2. Kryptkirken er et middelalderanlegg og faller helt naturlig inn i temaet Hagehistorie. Dessuten er det parkvesenet som har ansvar for skjøtsel av anlegget. Det gjelder litt mer enn å klippe plen og rydde søppel.

  Du burde ta en tur. Det er en del av norges historie.

  SvarSlett
 3. Halloj!
  Insåg att jag missat lägga din blogg i min blogglista - fixat nu!

  Kram,
  Stina

  SvarSlett
 4. Det var da riktig hyggelig gjort. Takk.

  SvarSlett
 5. Kryptkirken i Skien er ukjent for meg, men et hageanlegg fra middelalderen hørtes spennende ut, historiske steder fascinerer meg.

  Ellers ser det da ut på bildet som du har "hjelpemidler" til å få skrivingen på gli :-)

  SvarSlett