torsdag 8. april 2010

Kjøkkenhagen i april

Det er fortsatt mye snø i kjøkkenhagen, men nå er dørene i drivhuset åpnet og potta med bambus får lufte seg når jeg er inne. Det er mest for at det skal bli mer plass til meg.

I går sådde jeg kål av alle slag: Hodekål, blomkål, brokkoli og rosenkål. Alt i flere sorter for å teste ut hva som passer best for oss. Jeg har også sådd gul og rød løk. Sommeren her er vel streng tatt for kort til å få noe greie på det, men jeg prøver. Kanskje kan jeg produsere egen setteløk om ikke annet.

Purren vokser fint og er toppet. Jeg ser at noen har veltet over, så idag setter jeg dem ut i drivhuset. Da blir det i alle fall lys nok. Det kan tenkes jeg bør ha på litt mer varme, jeg får følge litt med på tilveksten.8 kommentarer:

 1. Anonym08:09

  Mmmm... nå går det fort til det er snøfritt :D

  SvarSlett
 2. Anonym08:36

  Sådde kål ett år. Til kålsommerfuglers og stylterotters store begeistring ...

  SvarSlett
 3. Så mye snø hos deg enda! Men nå forsvinner den vel. Og takk og lov for drivhuset da. Der er det i hvert fall vår skjønner jeg.

  SvarSlett
 4. Heldigvis minker det fort på snøen nå. Her har det plaskregnet i dag og bare fra i går til i dag har det minket masse. Jippiii. Misunner deg drivhuset. Det står høyt på ønskelista her også. Kos deg med våren og såingen :-)

  SvarSlett
 5. Jeg skal slutte å klage over sneen som fortsatt ligger i ett av bedene mine... Håper du får mye sol eller regn så snedekket ditt forsvinner! Enda godt du har drivhuset å kose deg i :)

  SvarSlett
 6. Så mye spennende grønnsaker du har sådd. Jeg skal så blomkål jeg også, har gode erfaringer fra tidligere. Løk har jeg forsøkt å så tidligere, men med dårlig hell, tenkte å prøve med setteløk i år.

  Fortsatt en del snø hos dere, men det ser ut som det minker. Ønsker deg en solfylt helg :)

  SvarSlett
 7. Da er det ikke bare oss i Vangsåsa, (ved Hamar) som har fortsatt snø! Fattig trøst når man leser om hvor langt våren har kommet rundt omkring i landet....

  Men drømme, planlegge og så kan vi heldigvis gjøre! Forventningene om den kommende sommer er veldig søte å smake på... som karameller, spør du meg!

  SvarSlett
 8. Jeg bare elsker drivhuset mitt, og bruker det hver dag. Nå ser det ut til at været er mer på min side framover så da er det håp.

  Smgj: Jeg legger over dobbel fiberduk og så lenge det ikke var kål (eller andre korsblomstra) på stedet året før har det gått bra.

  Heidi: Jeg tror dere har mer snø enn oss. Mine svigerforeldre planlegger skitur hos dere på søndag. Så mye snø har ikke vi.

  SvarSlett