søndag 4. april 2010

Innlegget jeg ikke skulle skrive

Her kommer innlegget jeg hadde tenkt å ikke skrive. Jeg har gått å kjent på det en stund og var fast bestemt på at det i disse dager er nok blogger som skriver innlegg av typen "Jeg har sett en snøklokke". Hvilken verdi har det vel for allmennheten å vite at man i solveggen hos meg kan ane en påskeliljespire? Så lenge snøen dekket alle dyrkbare flater på den del av moder jord som jeg disponerer, var det faktisk litt irriterende med alle disse entusiastiske "Nå er det vår hos meg".

Jeg kan skrive innlegg om andre hagerelaterte emner, selvfølgelig kan jeg det. La oss se, hva annet skjer på hagefronten? Soppbefengte stemor, luse invasjon i salatavdelingen, massedød i fuchsiabeholdningen.

Det er bare at jeg venter på våren, og det eneste temaet det kjennes naturlig å skrive om nå er: Jeg har sett en snøklokke som vokser inni hekken. Ingen verdensnyhet altså, kanskje litt irriterende for dem som fortsatt venter. Men lykken overskygget absolutt alle før nevnte nederlag. Etter en snartur ute hadde det dukket opp både iris og tulipan. De var så avgjort ikke der for en time siden. Jeg vet at minst annenhver østlandsblogger sier det samme, men jeg klarer ikke la det være; Nå er det vår hos meg.


10 kommentarer:

 1. He-he! Skjønner hva du mener, men kjenner også på den følelsen av lykke når det dukker opp en snøklokke :) Og når plenen og bedene mine er fulle av snø fremdeles, er det jo på en måte greit å nyte synet av vårblomster hos andre! Som dine stemor!
  Ha en fortsatt god påske!

  SvarSlett
 2. Helt greit at du skriver om snøklokker :-) Jeg kommer til å bli så hoppende glad når de en dag dukker opp her at jeg har lyst til å rope det ut til hele verden ;-) Kos deg med alle vårtegnene og ha en fortsatt god påske

  SvarSlett
 3. Så klart at du og alle gleder seg over livstegnene i egen hage! Det er fint å se bilder, men lite kommer opp mot spirer og blomster in real life og på vårt eget sted!

  SvarSlett
 4. Anonym16:06

  Hehe - det er bare å nyte det. Snart kommer nordlenningene etter. (Eller snart spiser stylterottene vårtegnene.)

  SvarSlett
 5. Hihi, du er vel søt :) Og jeg har sett hestehov i dag :)) Men har ikke en eneste snøklokkespire enda... Så søte krukkeblomster du har :)

  SvarSlett
 6. Har nok tenkt at "jeg orker ikke å lese om alle disse" "snøklokkene"! Ikke fordi noen er før meg - men fordi jeg ikke kan prioritere hagen i år - heller! MEN - så leser en likeveel, og en blir bare glad - av andres glede - sikert fordi følelsen "sitter i kroppen" fra tidligere tider.
  Så skrives det om "snøklokker" leser jeg!

  Her blomstrer intet, men det er i alle fall 60% snøfritt nå! :-)

  SvarSlett
 7. Hehe, kjenner meg igjen på den ja. Men heldige deg som faktisk har snøklokker, jeg har prøvd noen ganger med å sette løk - det er helt fånyttes! Må nok ha de "ferske" for at det skal lykkes. Jeg må nok heller kose meg med Klosterklokkene jeg :-)

  Kjempefin sammenplanting du har ved inngangsdøra :-)

  SvarSlett
 8. Etter å ha ventet lengre enn lengst på våren her, har jeg etter at den kom hatt opptil flere "jubelinnlegg" om både spirer og blomster. Hehe.. og det kommer sikkert flere også! Etter en så lang og kald vinter som vi har hatt er vårgleden ekstra stor.

  Flott krukke du har plantet. Og så artig med snøklokken i hekken, før du vet ordet av det er det mange flere som også blomstrer.

  Ha ei fin uke :)

  SvarSlett
 9. Tusen takk til alle dere som "skjønner hva jeg mener". Vår hadde ikke vært det samme om det ikke var for den lange vinteren vi har i dette landet.

  Wenche: Jeg har prøvd klosterklokker mange ganger uten at det lykkes. Dersom det er helt vanlige snøklokker uten fansy navn du er ute etter, bytter jeg mer enn gjerne når det kommer litt utpå.

  SvarSlett
 10. Meget lett gjenkjennelig! En kan bare ikke la være! Men jeg nyter også boblende vårbegeistring både før og etter den har kommet til meg, så kjør på!

  SvarSlett