onsdag 21. april 2010

Åpen dag på Vea

I dag var det informasjonsmøte på Vea. Informasjonen var rettet mot potensielle gartner- eller blomsterdekoratørelever. Etter oppmøtet å dømme blir det bedre plass på blomsterdekoratør kurset enn i gartnerklassen. Langt de fleste var der for å høre mer om hvordan man blir gartner på deltid. 7 komprimerte uker i halvåret, i to år. Absolutt overkommelig hvis man vil.

Men jeg er allerede gartner, så jeg hopper rett inn på kurset "Park og hagedrift". Det var mange som nikket ivrig på spørsmålet om vi ville ha mer informasjon om det.


Vea er den eneste skolen i Norge som utdanner hageplanleggere. Etter å ha stått en liten økt på stand for Hageselskapet på hagemessa, skjønte til og med jeg at det er et marked for hageplanleggere. Et stort og voksende marked, til og med. Her kan du lese om hvorfor Vea mener folk bør benytte en hageplanlegger. "Det er dyrt å plante hekken på feil sted", er et argument som er lett å selge. De fleste greier det regnestykket.

I dette ærverdige gamle huset skal jeg altså bo 10 uker, hvert år, i tre år. I bilen hjem mumlet høvdingen litt forsiktig om at jeg kommer til å bli mye borte. Han får bare mumle, han har sagt ja og nå er det for sent å angre.

6 kommentarer:

 1. Så det er dette du skal til med, det høres spennende ut. Lykke til med utdanningen!
  De hjemme klarer seg sikkert fint, selv om det blir uvant å klare seg en stund uten mor. De har sikkert godt av å få prøvd seg på egenhånd en stund.

  SvarSlett
 2. Gratulerer!! I den bygningen bodde også jeg for mange år siden,riktignok på dek.linja.
  Lykke til.

  SvarSlett
 3. Mariann: Siden jeg skal gå deltid blir jeg mer hjemme enn borte. Høvdingen og hans sønner kommer til å oppdage både "Grandiosa" og "kjøpe brød". Begge deler kan man overleve på.

  Bea: Så hyggelig at du også har gått der. Det må da være en stund siden, har jeg hørt om det?

  SvarSlett
 4. Så spennande det høyres ut! Lykke til med dei neste tre åra :-) Me har også eit lite eventyr på gang. Etter å budd heile vårt vaksne liv i Bergenstraktene, flyttar me til hausten tilbake til dit eg kjem i frå. Me skal prøve lukka på garden der eg kjem i frå. Så no vert eg småbrukar eg og - om enn ikkje ein tradisjonell ein :-)

  SvarSlett
 5. En diger gratulererklem fra meg!

  SvarSlett
 6. Hvis du hadde økonomiske problemer, er det på tide at du smiler. Du trenger bare å kontakte Mr. Benjamin med beløpet du ønsker å låne og betalingsperioden som passer deg, og du vil ha lånet ditt på mindre enn 48 timer. Jeg tjente nettopp for sjette gang på et lån på 700 tusen dollar i en periode på 180 måneder med mulighet for å betale før utløpsdatoen. Ta kontakt med ham så ser du at han er en veldig ærlig mann med et godt hjerte. Hans e-postadresse er lfdsloans@lemeridianfds.com og hans WhatApp-telefonnummer er + 1-989-394-3740

  SvarSlett