onsdag 14. april 2010

Kontrakt

Det kom et brev dumpende i postkassa for en god stund siden. Det inneholdt et skjema hvor jeg skulle skrive navnet mitt. Å skrive navnet sitt var noe av det første vi lærte på skolen, og siden har man gjort det uendelig mange ganger. Allikevel, når det gjelder å binde seg til 3 år og "husk at du må betale selv om du ikke fullfører", ja så blir det ikke så lett likevel.

$ problemet ser ut til å løse seg. "Det må vi vel kunne finne en løsning på." Jeg skulle gjerne hatt det skriftlig, men det får jeg ikke før midt i juli og kontrakten skulle returneres i underskrevet stand innen 10 dager.

Høvdingen har i denne saken fått utdelt vetorett. Det er sjelden, svært sjelden. Jeg synes liksom det var realt at han fikk si siste ord i saken siden jeg kommer til å være borte hver fjerde uke i 3 år. Nå har tidsfristen gått ut og vetoretten er inndratt. Det klyper i magen bare ved tanken:

Jeg er elev ved Statens fagskole for blomsterdekoratører og gartnere. Jeg skal bo på internat og det har jeg aldri gjort før. Bare det i seg selv er nok til å skjelve i knærne. Kurset heter Park og hagedrift, og ser ut til å være egnet for erfarne gartnere i jobb. Jeg er hverken erfarne eller i jobb, men jeg kom inn likevel under forutsetning av at jeg består eksamen på gartnerskolen i juni. Det er kanskje det eneste som ikke bekymrer meg i saken. Bestå skal jeg nok klare. Om jeg da kan nok til å kunne henge med i undervisningen på Vea, se det blir en annen sak. Det jeg er mest redd for er at alle de andre er gode på grunnleggende ting så "det kan vi gå fort igjenom". Jeg har latt meg overraske over gartnerskolens prioriteringer og føler at det er litt for mye jeg burde kunnet når jeg skal kalle meg gartner.

Vea hadde stand på hagemessa og jeg traff en av lærerene. Jeg ble litt beroliget. Hun sa at det blir hovedvekt på Plantekjennskap og grunnleggende tegneopplæring det første året. Det var i alle fall det jeg hørte at hun sa, kanskje jeg bare hørte det jeg ville høre? Og grunnleggende tegneopplæring, er det fargesirkelen og abstrakte figurer? Plantekunnskap er spennende, men hvis alle de andre kan det meste og vi bare hopper fort over... Jeg gjør som jeg pleier, jeg tar alle bekymringene nå mens jeg kan. Hvis jeg venter kan det hende jeg går glipp av noen.

11 kommentarer:

 1. Anonym08:16

  Jeg skal adoptere det sitatet ditt "Jeg gjør som jeg pleier, jeg tar alle bekymringene nå mens jeg kan. Hvis jeg venter kan det hende jeg går glipp av noen." - det passer på meg også.

  Det er kun til ANDRE jeg kan si: "Det går nok bra, du rekker å finne ut av det/lære det før du har behov for det. Og: det er jo ikke evnene det står på."

  Gratulerer og lykke til!

  SvarSlett
 2. Tusen takk, du skal ikke se bort fra at jeg kan trenge en god porsjon lykke oppi dette her.

  SvarSlett
 3. Næh, så moro! Til lykke og lykke til!
  Tipper du stiller sterkere enn mange i plantekunnskap. Bare greit at du ikke er i jobb, så kan du bruke desto mer tid på studiene, og forsøksfelt har du jo på hjemmeplan. Klart det årner seg for smarte jenter!

  SvarSlett
 4. Så utrolig morro!
  Jeg har to år på internat skole på Vea bak meg. De er blant de beste årene i mitt liv faktisk.
  Jeg møtte min gamle lærer på standen til Vea samt en klassekamerat som nå er lærer der..

  Lykke til! Det er bare å glede seg!

  SvarSlett
 5. Så bra. Jeg har bare hørt positive ting om Vea, så jeg skjønner at jeg kan glede meg. Bare at det kiler i magen hver gang jeg tenker på det. Nå vet jeg altså hvem jeg kan løpe til med alle de praktiske spørsmålene. F.eks. hvor mange deler bad?

  SvarSlett
 6. Å du! Var det dette du skulle :) SÅ spennende Mari Anne!

  Det er klart det kiler i maven og du tviler sikkert innimellom om du virkelig skal gjennomføre det. Alle overganger er forbundet med usikkerhet, det er jo ukjent mark du skal pløye. Noen ganger skulle jeg ønske jeg var mye yngre og kunne starte utdannelsen min, da selvsagt med de samme forutsetningen jeg har i dag ;) Men bedre sent enn aldri, og det handler også om å følge opp sine ønskemål. Du er ung og mestrer dette sikkert på en utmerket måte, du har jo så mye kunnskap fra før og VIL! Det er en god drivkraft :) Det skal bli veldig moro å følge deg fra sidelinjen :)

  SvarSlett
 7. Ojoj!
  Det er bare å hoppe...!

  Lykke til :)

  SvarSlett
 8. Kjempespennende. Det går helt sikkert bra, for du er interessert og da blir alt så mye lettere :-) Lykke til og tvi, tvi.

  SvarSlett
 9. Så buskul, helspännande och jättetufft gjort! Det är nog bäst du bekymrar dig nu så du inte missar det, sen kommer det bara att vara ett sant nöje :)

  SvarSlett
 10. Takk for all entusiasme. Dere har da voldsomt med tro på meg. Jeg tar det med, og hopper uti det.

  Ninni: Vi er da omtrendt like gamle vi da. Kanskje du skulle søke du også?

  Mia: Ja jeg vet hva jeg skal bruke denne sommeren til. ;)

  SvarSlett
 11. Håh, du er sikkert 20 år yngre Mari Anne, jeg har passert 50!
  Dessuten 'slipper' jeg problemstillingen, jeg har en hund å skylde på ;) Da jeg fylte 18 tenkte jeg faktisk på å bli hagearkitekt, men så skulle bestevenninnen begynne på førskolelærelinjen og dermed søkte jeg også... Snakk om... Det er slike ting man ikke kan gå å tenke på, valget ble tatt av meg og sånn ble det.

  SvarSlett