søndag 2. mai 2010

Kappløp

Jeg har to epletrær som jeg selv har podet. (Japp, kjempe stolt.) De har stått i potte og vært i kjelleren i vinter. Tanken bak var å drive dem litt, slik at det ble en litt lengre vekstsesong. De kom begge raskt i vekst inne i drivhuset, så den delen av prosjektet ser vellykket ut.

Utover våren har jeg gått og sett på skuddene og knoppene. Ja for de runde butte skudda er vel knopper? De kan vel ikke være det, siden podekvisten var siste års vekst, eller kan dette treet ha laget blomsteranlegg første leveår? Eller kanskje podekvisten ikke var siste års vekst, slik læreren sa jeg skulle gjøre. Mest sannsynlig det tenker jeg.

Det gikk til slutt opp for meg at dette ble faktisk blomster. Tenk å få epler på eget tre, og det allerede første året! (Nei det blir vel andre året, siden de ble podet våren 2009.) Med en liten hake, hvor mange andre epletrær blomstrer akkurat nå? Jeg hentet greiner hos naboen. Mitt tre er Transparente Blanch og naboen har Fillippa, det er pollensorter som passer godt sammen. Å drive eplegreiner i blomst burde være easy match, bare at det går så t-r-e-g-t. Jeg har satt dem varmt og under lys. Hjelper det med vann damp? Spørsmålet er: Kan de rekke å blomstre i tide? Treet ute blir holdt på vent så lenge som mulig. Det står i skyggen, på nordsiden av drivhuset, men det går fortere enn jeg liker. Kan jeg klare å holde igjen de siste knoppene lenge nok?

Bildene er tatt for noen minutter siden. Dette kappløpet kan det nok hende dere må tåle å høre mere om.
4 kommentarer:

 1. Herregud, var stolt som en tupp du, detta är imponerandes, tänk att få det till!! Äpplen iår eller inte, grenarna har fästat sig, bara det är ett konstverk :)

  SvarSlett
 2. Anonym12:47

  Spennende!

  SvarSlett
 3. Tåler gjerne å høre mer om kappløpet!

  SvarSlett
 4. Så spennende, og gratulerer!
  Hører gjerne mer om hvordan dette går :)

  Takk for kommentar og tips på pilstiklingene mine, da satser jeg på at de skal røte seg.

  SvarSlett