onsdag 25. april 2012

Drivhuset mitt. Uke 17

Jeg pleier å legge settepotetene mine til fordriving. Det er vel streng tatt ikke nødvendig, men jeg liker å tro at jeg får bedre og tidligere avling hvis jeg gjør det.
Det er veldig trangt i drivhuset nå, men poteter er nøysomme. Kassene står under bordet og det er en plass jeg ikke kunne ha brukt til noe annet.
Nå er alle vinduskarmer fulle og det begynner å bli trangt. Planen var å ha alt i drivhuset, men min lille vifteovn greide ikke å få jevn nok varme til at jeg tok sjansen. Stua ble til planterom i år også. Det er ikke bare her på bloggen at det er rar farge. Plantelyset jeg bruker er sånn. Det som står under bordet kommer til å spire ganske snart og da skal det opp. For ikke å snakke om alle pottene som nå skal prikles. Vi leker stolleken igjen.
Heldigvis er det meldt mildere framover. Alt som kan tåle det blir herdet for uteliv nå.
Jeg har ikke helt bestemt meg for om rosene vil tåle å bli satt ut nå som de har kommet så langt. De må i så fall dekkes mot frost, men nå er det meldt 4-5 varmegrader ganske lenge. Veksten vil sikkert stoppe opp, men det er jo ingen krise. Den som ble klipt ned ble veldig tett og fin. Den som ikke ble klipt har knopper med farge i. Jeg forsøker å binde dem i spiral rundt bambuspinnene. De vil helst ikke. De har fått litt mer jord i pottene.

Fikentreet tar også for mye plass inne. Det står ute om dagen og rett innenfor døra om natta. Det har ikke helt godt av all håndteringen. Det går med både skudd og frukt når jeg skal forte meg.
Balkongkasser har ikke vært min greie. Denne er fyllt med slyngpelargonia av typen Barolo. Den brukte hele sommeren i fjor til å vokse seg til. Den var faktisk ikke fin før det var på tide å ta den inn. Jeg lot den stå i kassa i vinter og for første gang har jeg balkongkasse som kommer til å blomstre med mer enn en blomst av gangen.

Håper jeg.

9 kommentarer:

 1. Godt å se at det ikke er bare meg som leker stolleken om dagen..
  Jeg trodde jeg skulle få goood plass etter å ha donerrt til Hagemessa, den gang ei.
  Hos meg er det også meldt stabilt utstabilt vær fremmover, men ingen frost i sikte, så jeg lurer også på om det ikke er tid for litt herding. Tvangsherding faktisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må bli løsningen her også. Skal ommøblere litt i drivhuset idag. Håper det hjelper, men noen må nok finne seg i utelivet.

   Slett
  2. Regner med at vi har mange like bilder ja! Bare lenk i veg du!
   Håper virkelig vi kommer oss ut på tur igjen! Men da trenger vi enda større bil...eller henger..

   Slett
 2. Hihihi, stolleken... Ja du får sagt det du! Kjenner meg litt for godt igjen i det du beskriver.. Full overralt, og altfor mye som bør prikles..
  Jeg ønsker deg lykke til! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og lykke til hos deg også. Det blir heldigvis på tide å sette ut snart.

   Slett
 3. Så masse fint du har sådd, det e kjempefullt i mitt drivhus også, ha en fin onsdag, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ha en fin torsdag, snart helg :-)

   Slett
 4. Det er visst ikkje berre i drivhuset ditt det er fullt, eg ser at det vert fullt i stova og. Eg tenkjer eg skal vise stovebiletet ditt til mannen min neste gong han sukkar over at eg ikkje må så meir enn eg kan få plass til i drivhuset. Men så vert det jo fint både ute og inne når alt kjem på rett plass. Lykke til med stolleiken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Bare hyggelig om bildet kan være til hjelp. Vi må holde sammen vi hagegale.

   Slett