lørdag 7. april 2012

Kaster ikke bort en eneste flis

Av ulike grunner har det blitt tatt ned flere trær enn vanlig hos oss denne vinteren. En av grunnene var mine ønsker om mer sol på frokostplassen. Argumentasjonen var at snøen skulle smelte tidligere slik at jeg kunne nyte formiddagskaffen ute.

Nå skal det innrømmes at tømmerhuggerene mine ikke helt ser behovet. Dessuten, slik som været har vært får jeg ikke bevist det heller. Vel, trærne er nede og kommer ikke opp igjen, så nå må de kappes og kløyves.

Nå skulle en kunne forvente at dette var en jobb for han som skal bli arborist, men neida. Denne gangen måtte brødrene hans til pers. I følge faren er gutten så forelsket at han er fullstendig ubrukelig.Her på gården kaster vi ikke bort en eneste flis. (Fritt etter Øystein Sunde.) Alt blir kvernet opp og brukt som dekke i bedene. Det er mitt bidrag i sakens anledning. Nå har jeg bare en osp igjen, den som vinden tok ned for oss i vinter en gang. Den traff låvetaket, men heldigvis uten at det ble skader. I år tror jeg faktisk det kan komme til å bli nok flis.


8 kommentarer:

 1. Det blir bra med sol på terrassen og noen ganger må disse mannfolka bare overtales!

  Ønsker deg en fin dag! Klem

  SvarSlett
 2. Takk, jo jeg tror også at dette blir bra. Det skal innrømmes at mine mannfolk er veldig greie å overtale, enda jeg har urealistiske forventninger om hva som er gjennomførbart.

  SvarSlett
 3. Så herlig da med både sol og flis! Begge deler ser super nyttig!

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Jeg ønsker meg fliskutter, hvilken type har du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kompostkvern, og ser nå at det var fliskutter jeg burde hatt. Min heter "Pac-a-shredder" og er fra Flymo. Den har valser og er stillegående. Jeg liker ikke boksen må være på for å kunne kverne. Den er uhåndterlig, men det dreier seg vel om sikkerhet.

   Slett
 6. Anonym18:46

  Hejsa deroppe i Norge
  Jeg forstår fuldt ud din beslutning om, at man skal have solen til at fylde, så vi kan komme udenfor og kose os med frokost og kaffe. De korte somre vi har her i norden, skal vi ikke sidde i skyggen af store grantræer, selv om jeg synes, man virkelig skal tænke sig om, inden man fælder et træ - tænk på, hvor mange år det tager om at vokse sig stort.
  Jeg nyder dine mange billeder og glæder mig til at komme tilbage.
  Jeg har en norsk svigerdatter fra Tromsø og er så glad i hende

  Knus fra Bibi

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, velkommen til meg.

   Slett