mandag 13. desember 2010

Jeg skifter mening

Det kan se ut som om det er en egenskap som har kommet ettersom jeg blir eldre. Det å skifte mening mener jeg. Livet har så avgjort blitt smidigere når man ikke på død og liv skal måtte stå for det man mente før.


Før var frøstander døde blomster. Det var brunt. Det var stygt og det var arbeid som ikke var gjort. Ja, det var nesten latskap.

Nå er det farge, om enn ikke like hysterisk som om sommeren. Det er tekstur og det gir meg noe å se på i vinterhalvåret. Det er godt at man kan skifte mening.

7 kommentarer:

 1. Anonym13:04

  Kan ha noe med at fargen vises så mye bedre mot hvitt, enn mot grønt og gult og rødt og blått og lilla og .. og ... ;)

  Men jeg liker fremdeles ikke frøstander som ligger henslengt i 45 grader. Er de stive og strunke, derimot.. Joda- jeg er på glid, jeg også.

  SvarSlett
 2. Hos meg får de stå i alle vinkler - mest for plantenes skyld, litt for min, og litt for at jeg aldri får høstrydda bra nok. Men visst er de dekorative mange av dem!

  SvarSlett
 3. En udmerket egenskap. Jeg trener, helt uavhengig av staudene. De står til våren uansett - men ejg skal bli mye flinkere til å plassere dem så de fine kan komme til sin rett gjennom vinteren. Piet Oudolf kan være et forbilde (også her...)

  SvarSlett
 4. Jeg er såååå enig!
  Jeg begynte med haging og likte nesten bare roser, nå liker jeg alt. MÅ HA ALT!!! Også frøstender er stas nå :)

  SvarSlett
 5. Jeg har hatt et lignende meningsskifte med årene når det gjelder interiør: Da jeg var noen år yngre, var malingslitte og litt rustne ting gammelt ræl som hørte hjemme i søpla. I dag ser jeg litt annerledes på det - rust kan være vakkert, og det gamle skrivebordet etter bestefar skal ikke nødvendigvis lutes av eller males om, det får være som det er, med avskallet maling etter noen års stemoderlig tilværelse på låven.

  Frøstander har jeg derimot alltid hatt sansen for, jeg pleide å plukke inn de mest dekorative. Min mor hadde ikke samme syn på saken, hun mente nærmest jeg var gal da jeg sa at jeg ønsket meg tørkede frøskjermer av "tromsøpalme". :)

  SvarSlett
 6. När jag var yngre var jag svart/ vit i mina meningar men ju äldre jag blir ju mer grått blir det ( inte bara håret alltså). Har insett att jag inte är lika bombastisk, det gäller också fröstjälkar. Men nu ser jag dom inte likaväl för all snö..

  SvarSlett
 7. Piet Oudolf har nok dyttet meg også i riktig retning, samt bilder fra Drömparken i Lindkjøping. Var på et kurs med skolen hvor det ble vist mange bilder derfra. Der er de veldig opptatt av at planter skal være interesante hele året. Vi skal på studietur dit.

  SvarSlett