onsdag 1. desember 2010

Gammelt hus

Det er mer enn hundre år siden huset vårt ble bygget. Det er et tømmerhus med alt det innebærer av mus og trekk. Tømmerhus resulterer også i brede vinduskarmer med plass til å overvintre mange småpotter. Jeg vet det er luksus og at mange misunner meg "Lyst og kjølig" muligheten. Vi stenger av stua i uka og fyrer bare i helgene. Sist helg var vi ikke hjemme så nå hadde det stått kaldt i mer enn en uke. I går stakk jeg innom der et lite ærend. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne. Gradestokken har riktignok stått på "gørkaldt" (-14) ganske lenge, men allikevel. Plantene har frosset i vinduskarmen. Det var tele i pottene, merkelappene satt fast i jorda.

Guttene fikk utdelt fyrbøter vakter. Vi får se det positive i det hele, det er god plass i vinduskarmene i år.

3 kommentarer:

 1. Anonym11:33

  Nikker. Har bodd sånn jeg også. Vedutgiftene var enorme. Selv om bare "lillestua" og kjøkkenet var noenlunde varmt.

  Men til våren - da kan man kjøpe planter...

  SvarSlett
 2. Skal innrømme at jeg har gjort det regnestykket allerede. Det blir handletur og det blir ikke fuchsia, nå skal jeg ha oliven, agapanthus, hortensia. Sånt som står i større potter. Det blir bra tenker jeg.

  SvarSlett
 3. De har nok tatt kveld, ja, de plantene der! Fint gammelt småbruk i skogkanten dere har! Før i tida var det jo vanlig å gjøre som dere gjør, å fyre opp stua bare i helgene. :)

  SvarSlett