mandag 20. desember 2010

Plantene er på hotell

Langtidsvarslet på YR har vært deprimerende lenge. Nå viser det seg at det ikke er så ille som det ser ut. Les om yr's systemfeil her. Det var likevel ingen vei utenom, plantene hadde det for tørt i drivhuset og det er fortsatt en lang vinter før det blir vår.

Når man ikke kan velge på øverste hylle må man gjøre det beste ut av de mulighetene man har. Gartneriet på Dal har "pottehotell". Det er et av drivhusene som holdes frostfritt pga vannrør som ellers ville kunne sprekke. En kjapp telefon - jada bare kom du. De største plantene er nå på hotell, mens alle de andre er enten i kjelleren eller i vinduskarmene. Nå ja, ikke alle, for noen planter fikk ikke bli med på flyttelasset. Det var hovedsaklig fuchsia og pelargonia som jeg er litt lei, eller som jeg hadde flere av, men det er vemodig likevel å stå der på komposthaugen med et lass potter.

Det er trist, trist, trist i drivhuset nå. Kaldt og tomt, og enda er det en hel måned til sola står høyt nok på himmelen til at den kommer inn der. I helga tok jeg meg sammen og ryddet opp. Kastet, stablet og feiet. Det hjalp litt, nå er både jeg og drivhuset klare for en ny sesong.

2 kommentarer:

  1. Vinteren går fort, heldigvis, før vi vet ordet av det har vi lysere dager igjen. :)

    SvarSlett
  2. La oss da endelig håpe du har rett. 21. des kl 23.38 snur det, det er da enda noe.

    SvarSlett