torsdag 16. desember 2010

I drivhuset

I drivhuset går vifteovnene. Jeg har ved et par anledninger nevnt på forbruket av strøm, men høvdingen har bestemt at minst mulig skal inn før han har kastet juletreet ut. Da først er det tid for forhandlinger.Å holde temperaturen over frysepunktet er en ufordring som lar seg løse. Problemet med at plantene tørker ut er verre. Det kan ikke vannes når det er så kaldt, da mugner og råtner det. Jeg testet det i fjor, det frister ikke til gjentagelse. I fjor valgte jeg å stenge ned drivhuset, det frister heller ikke til gjentagelse. Nå kan jeg se snøklokkene i jordskorpa og selv om det ikke skjer så mye fra dag til dag så er det spennende å følge med. En natt i forrige uke hadde det vært -5 og da sa blomkarsen takk for seg. Den har blomstret trøstig til nå, og når den er uten konkurranse duftet den bedre og var den mye vakrere enn jeg kan huske at den er om sommeren. Perleblomstene og cyclamen ser ikke ut til å bry seg. De la seg paddeflat og lot som om de var dø, men med en gang gradestokken tippet over 0 var de like optimistisk klare for vår. Hortensia-stiklingene har kjempestore knopper og det ser veldig skummelt ut. Jeg har sneket en inn bak gardina i vinduskarmen. Jeg vet ikke hvem som har det best, den inne eller den ute, men nå har jeg om ikke annet spredd risikoen.

3 kommentarer:

 1. Jeg har også oppvarming i drivhuset og får ta strømregningen når den kommer. Det er nok lurt at du har cyclamen i drivhuset. Jeg mistet mange som stod ute i potter i fjor vinter. Tror nok det var kombinasonen væte og langvarig frost som tok knekken på de.

  SvarSlett
 2. Anonym17:56

  Hvor høy temp legger du opp til i drivhuset? Jeg har min.7 grader der nå, men lurer på om jeg skal skru ned et par hakk med tanke på strømregningen...

  SvarSlett
 3. Mariann: Væte frost er ingen god kombinasjon. Alle potter jeg har ute velger jeg å legge over på siden. Frosten legger seg ofte som en propp nederst i potta og da går det som det må.

  hagenpahytta: Jeg sikter så nære 0 jeg kan komme. Om det blir minus 1-2 i korte perioder går det også bra, men det avhenger jo av hva du oppbevarer der. 7 grader høres unødvendig mye ut hvis det er fuchsia og den slags vi snakker om. Oliven, fersken, fiken, bougainvillea etc. klarer fint noe frost bare det ikke blir lenge.

  SvarSlett