søndag 17. oktober 2010

Tegning

Faget "Hageplanlegging" var min hoved motivasjonen for å gå løs på mer utdanning. En viktig del av planleggingen går ut på å tegne og tegning har aldri vært min sterke side. Å si at min tegneopplæring var mangelfull er et understatement. Den var nærmere fraværende. Læreren vår var snill så hun ga som regel etter for "Kan vi tegne hva vi vil?" Så satt jeg der og kjempet med det blanke arket. Vi fikk bare ett.

Læreren på Vea er snill nok, men her får vi ikke tegne hva vi vil. "Ut med dere og kom tilbake med skisser av minst tre trær." Oppgaven i seg selv var skremmende nok. Det var godt at jeg ikke visste at de skulle henges opp på tavla.

Jeg var i utgangspunktet ganske fornøyd med tegningene mine, de to jeg rakk. De så ut som trær, det ene var en gran og det andre en bjørk. Det var helt til de kom på tavla. Jeg hadde tegnet så svakt at de ble nesten borte og alle de andre tegningene var av en sånn kvalitet at jeg ønsket mine skulle bli helt borte. Jeg vet at læreren vår kommenterte alle tegningene, og at hun en stund så på meg når hun snakket. Hva hun sa? Det hørte jeg ikke, det får være måte på hvor mye man skal klare med på en dag.

7 kommentarer:

 1. Har du funderat på en mjukare blyant? De lämnar mera svärta på papiret. Tegne med vanliga blyanter er nesten umulig, går man på skole eller ikke. Ett litet tips bare, och du, mykere blyanter er så mye lettere å viske ut.
  Sånes din skolgang låter meget spännande. Kunde jag få gjort en nystart här i livet så hade det så absolut blivit gartner!

  SvarSlett
 2. Myk blyant er et godt råd. Eller fete tegnekritt. Og en tykk blokk med billig papir som du bare kan bruke som opptenningspapir etterpå. Ferdig krøllet ;-) Du bare må - for jeg gleder meg til haveplanene dine!

  SvarSlett
 3. hehe... pussig dette, jeg baler med mye av det samme!
  Jeg var innom en litt større bokhandel i Oslo (Andvord) og der har de hefter med step by step hvordan tegne natur/blomster og slikt.
  Jeg synes det ble litt lettere da. Tegnet det som var tegnet i boken liksom. Det blir jo lettere og lettere etter kvart. Nå har jeg en skisseblokk liggende i veska tilfelle jeg ser noe fint. :)

  Jeg får tegne hva jeg vil, men må levere inn minimum 20 skisser.
  Gruer meg lass på lass!

  SvarSlett
 4. Her tegnes det med alt fra 2H til 6B. Foreløpig er jeg minst uvenn med 3B. Billige ark er et godt råd for å komme igang, men godt papir må til for å få tegneglede.

  Lin: Har du navn el. ISBN nr. til den boka? Alle knep er tillat, bare man kommer igang.

  Jeg er veldig motivert for å få dette opp å gå. Jeg skal jo ikke bli kunstner, bare lage hagetegninger så folk skjønner hva jeg mener.

  SvarSlett
 5. Jeg ser du har fått flere gode råd over her, og det er godt, for jeg har nok ingen tips å komme med her.
  Derimot kan du få masse forståelse og sympati av meg! Jeg kjenner meg nemlig godt igjen i historien din. Tegning har aldri vært min sterke side heller...!

  :)

  SvarSlett
 6. Jeg titter i Reids Landscape Graphics nå og da. Han har fine idéer til detaljutforming, viser mange ulike måter å tegne små og store vekster, nivåer etc. Det er mulig at den kan være noe for deg også? Den var billig da jeg kjøpte den i fjor, og enda billigere nå.

  Rosemary Vereys Garden Plans viser en hel del av hennes vakre akvarell-planer.Hun hopper totalt og elegant over detaljene og viser til fulle at det er ikke tegningene det kommer an på!


  http://www.amazon.co.uk/Landscape-Graphics-Grant-W-Reid/dp/0823073335/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1287609877&sr=1-1

  http://www.amazon.co.uk/Rosemary-Vereys-Garden-Plans-Verey/dp/0711218323/ref=sr_1_5?s=books&ie=UTF8&qid=1287610453&sr=1-5

  Jeg er enig med deg om det gode papiret - men skal man bare igang kan mengder av ark være mer effektivt. Disse lavterskeltilbudene jeg driver med, vettu :-)) Er du forbi her, er begge til utlån!

  SvarSlett
 7. Hilde: Takk for sympatien, det kjennes godt å vite at vi er flere i samme båt.

  Maria: Det var da et riktig generøst tilbud. Dersom det ikke skjer så under i slutten av desember er det slett ikke umulig at jeg takker ja. Nå skal jeg nok finne fram også.

  SvarSlett