lørdag 9. oktober 2010

TrappVi har en gammel trapp. Eller, vi hadde en gammel trapp er nok riktigere å si. Den var laget av gamle matrialer, lafterester fra da vi laget ny døråpning. Den gangen måtte høvdingen bruke motorsag innendørs. Vi sier ikke mer, annet enn at vi alle håper det ikke skjer igjen.


Nå var trinnene utslitt, særlig det midterste. Jeg var klar over at vi rett og slett måtte ha ny trapp, men nå? Denne uka mener du? Jada, jeg kjøper prefabrikerte trappevanger og smakk smakk så har du ny trapp på søndag.

Trappa vi hadde var grei nok, men jeg synes den var litt bratt, og så ønsket meg litt mer plass til å sette krukker og pynt på. Siden jeg ikke vet fram og bak på en hammer er det lett nok å foreslå andre løsninger.Hvis trinna liksom svinger seg derfra til dit... Eller; kan du ikke heller lage den på skrå den veien der? Vi gikk ut og målte. Vi la ut bordabiter som viste hvordan det skulle bli. Mine forslag ble avvist som: for store, ikke gjennomførbare eller for kompliserte. Nei, forresten det er komplisert, men jeg greier det nok, det tar bare litt lengre tid. Det er sånn han er, høvdingen, når jeg bare bruker de riktige argumentene.
Altså, vi var enige, han handlet matrialer og rev den gamle trappa. Nå er det ingen vei tilbake. Fredagskvelden brukte han på å lage seg en arbeidstegning. Nei, jeg mener arbeidstegninger. Det var noe som ikke ble riktig. Hvorfor blir ikke trinnene på hjørnet like dype som de andre? Vi startet på ny frisk over morgenkaffen, til og med husets yngste kom og demonstrerte hvordan en vinkel skal deles korrekt. Hadde vi bare sett på kaffeglassene vi drakk av, ville alt gått som en lek. De hadde nøyaktig samme fasong som vi (eh-jeg) ønsket på trappehjørnet.To be continued

4 kommentarer:

 1. Och så klagar barnen på skolan att matte är onödigt!!! Här är det bara att ta fram den gamla gradskivan och rutpappret så kommer det gå som en dans ( 360 är en cirkel, vet du :)

  SvarSlett
 2. Jo, jeg lurte litt på det jeg også, om ikke det bare var å dele på 3, eller blir det 4?

  SvarSlett
 3. Sååå flott inngangspartiet deres er!!
  Kommer helt sikkert til å bli kjempefint med ny trapp! Gleder meg til å se bilder!

  SvarSlett
 4. Den gamle trappen deres ligner litt på vår, bare at vår ikke er malt... Tipper at den nye blir veldig flott. Lurer på om dere lager den litt sånn som jeg kunne tenke meg, hvis vi får ny noen gang. Følger med videre i spenning.

  Ha en fortsatt fin søndag.

  SvarSlett