tirsdag 22. desember 2009

Mine uvenner

Jeg har ikke mange uvenner, men noen er det. Jeg skjønner at det er upassende å skrive om slikt i bloggen, men en av mine uvenner har rett og slett bedt om det. Det gjelder frk. Hippeastrum. Jeg har fulgt Sigrids oppskrift, men hos meg funker det ikke. Løkene blir år for år mindre, og ikke større. Blomster får jeg vel egentlig bare på de nyinnkjøpte og det er ingen selvfølge at det går bra. Se bare her. I følge selgeren er dette en veldig spesiell amaryllis. Det tror jeg så gjerne, særlig hvis den kan blomstre uten røtter.

Min helt Alan Titchmarsh har sagt det så treffende: "Slutt å dyrke planter som ikke liker deg. Det er bare demotiverende."


5 kommentarer:

 1. Anonym19:24

  Der er jeg helt på linje med Alan T.
  Så nyyydelig den headeren din er!

  SvarSlett
 2. Nå, mina dör varje sommar när jag sätter ut dom, men blomsternäringen tjänar gott på mig i December, det finns ju alltid nya att få tag i. Att den blomstrar utan rötter tyder ju bara på att den är glad i dig trots allt :)

  SvarSlett
 3. Jeg er helt enig med Alan T. Jeg har aldri fått dreisen på disse hippene.

  SvarSlett
 4. Anonym08:45

  Jeg er ingen hippeekspert, men hos meg er faktisk gjødselpinner og provadopinner redningen. Da kan jeg glemme dem "mye mer" iallfall. Og så kaster jeg dem ned på planterommet og videre ut i drivhuset så fort de har "gjort fra seg". Der er det alltids noe jeg husker uansett.

  SvarSlett
 5. Godt å høre at ikke bare er jeg som ikke er venn med hippene.

  Hagenpahytta: Tusen takk, jeg er jo heldig som har et ok motiv. Tenkte å la headeren skifte med årstidene.

  smgj: Jeg skal forsøke "pinner",
  Mia: ellers skal jo blomsterhandleren også leve, så jeg får heller støtte dem litt i Desember.

  God jul, og takk for at dere er så flittige med å kommentere. Jeg blir overrasket og glad hver gang.

  SvarSlett