søndag 20. desember 2009

Jeg er klar for vår.

Hvis noen forteller deg at jeg liker denne årstiden, kan du trygt si at du kjenner meg bedre enn dem. Jeg har prøvd det meste; stearinlys, ullteppe, fyr på peisen, julebakst, gaver... alt med andre ord, men det hjelper ikke. Jeg finner vinteren i Norge for lang, og verst av alt er desember. (Hvorfor skrives ikke verst med Æ? Det ville liksom hørt mer ut som værst.)

I dag har jeg plystret både jul og ski-entusiastene en lang masj og virkelig breiet meg på vaskerommet. Potter, såjord, perlite, japp, jeg er klar for våren. En liten sjekk i drivhuset avgjorde saken. Jeg skal ha bugunder slyngpelargonia i en av blomsterkassene til sommeren og morplanta ble med inn for å drives littegrann før jeg kan begynne å ta stiklinger. Noen fuchsia argumenterte hardt og fikk også bli med inn. Da kan vi trygt si at de julepyntede vinduskarmene ikke er veldig julepyntet lenger, men det bryr ikke husets gutter seg om. (Det eneste måtte være svigermor da.) Nei, det får heller være, nå er våren med stiklinger og priklepotter snart her og det er noe annet enn desembermørket.


3 kommentarer:

 1. Du er ikke den eneste som synes denne hersens vinteren er for lang. Her må jeg beherske meg og ikke starte med såprosjekter før julen er overstått

  SvarSlett
 2. Anonym15:44

  JEg skjønner deg godt, jeg fryser fra slutten av september til midten av mai. Men jeg har valgt å heller investere i skikkelige vinterklær (og boblebad). Det er noe med "ikke dårlig vær, bare dårlige klær" TIL EN VISS grad... og om det skulle vise seg at man likevel blir frøsen og sur så er det greit med badekar. ;)

  SvarSlett
 3. Klær er prøvd, men så gode klær finnes nok ikke. Dessuten er liksom alt så dødt. Drivhus derimot korter inn vinteren en mnd i hver ende, og det gjør det mer levelig. Den beste gaven jeg noen gang har fått.

  SvarSlett