onsdag 25. juli 2012

Drivhuset mitt. Uke 30

Denne ukas innlegg fra drivhuset er igrunn ikke fra drivhuset. Jeg har fulgt etter plantene ut i hagen for å se hva det ble av dem.
Jeg har aldri helt fått til slyngpelargonia. Kassene er liksom finest når snøen faller. I år har jeg rett og slett overvintret hele kassa. Jeg klipte ned midtvinters en gang og for første gang er det mer enn en blomst av gangen i kassa mi.
Det er fint å ha egen fersken. Det lille treet mitt gir ikke så mange fruktene, men de smaker desto bedre. Når jeg tenker meg om betyr nok blomstringa i januar/februar likevel mer for meg enn frukten.
Jeg er veldig glad i fuksia. Den må henge høyt for å komme til sin rett. Det finnes noen ganske få med blomster som peker opp og kan brukes i bed, men de fleste gjør seg best om man ser opp på den. De storblomstrede er mest spektakulære, men hos meg er det de med små, enkle blomster som gjør seg best.

Prydtobakk. Denne ble lav og med helt samme farge som på frøpakken. Californiavalmuen derimot, vel det finnes en og annen innimellom som stemmer med de opplysningene jeg hadde. De fleste gjør det ikke. Dessuten er den lukket når det er overskyet, og det har det vært fra tid til annen denne sommeren.
Da er det bedre med ringblomstene. De blomstrer trøstig videre uansett. Kornblomstene også forresten. Jeg forsøkte å toppe dem i håp om å få kompakte planter. Det kan hende det hjalp, men de er fortsatt ganske slengete og gjør seg greiest med sterke naboer.
Erteblomstene er ikke kommet i blomst ennå, men det er knopper. Kanskje jeg sådde dem litt sent? Problemet er at jeg var ganske sløv med å notere ned når jeg sådde, og da vet jeg jo ikke neste år hva som er tidlig eller sent. "Hagegal" har en god liste, men den tar ikke hensyn til hvilke lys/temperatur forhold jeg har. En annen ting er at om jeg topper dem vil det utsette blomstringa en god del. Og toppes, det bør dem.
Signetfløyelsblomst. Tagetes tennuifolia. Dette er gutten sin det. Her har det blomstret så det knaker lenge. Frøene ble høstet av egne planter i fjor. Den er plassert i dette bedet fordi det er det første jeg ser når jeg parkerer bilen. Nå viser det seg at det også er det første jeg ser når jeg kikker ut av stuevinduet, og det har vært greit denne sommeren.

Jeg er blitt mer og mer glad i hortensia. Blomstene står så lenge og jeg synes de er dekorative også etter at de er visne og er blitt brune. Disse kommer til å bli sittende på til over jul. Jeg har tabbet meg ut med beskjæring noen ganger. Nå tror jeg at jeg har funnet ut hvordan det bør gjøres. (Kommer nok tilbake til det utpå vinteren engang.) Denne er gammel og i år blomstrer den godt. Det fine med å overvintre dem er at de blir litt uregelmessige i veksten og ser ikke så kunstige ut som de "perfekte" man får kjøpt. Blomstene springer ikke ut alle på en gang heller og det synes jeg er helt greit, det forlenger blomstringa ganske mye.

Jeg fikk noen pakker blomkarsefrø i fjor høst. Og siden jeg like godt sådde alt sammen ble det m-a-n-g-e planter.
Nok til å pynte sykkelen min. Nå er det ingen som kan forvente av meg at jeg skal bli med på sykkeltur lenger. Tipper den blir plantet til neste år også.

2 kommentarer:

  1. Sjå der ja. Jammen har det kome mykje fin bløming ut av ditt drivhus !! Kjekt å sjå det også . HA DET GODT OG NYT HAGEN.

    SvarSlett
  2. Sååå mye fint! :)
    Også fersken dah. Utrolig stas synes jeg!

    SvarSlett