torsdag 9. august 2012

Drivhuset mitt. Uke 32


Det var på denne tiden av året jeg skulle skrive om hva jeg gjør når det blir for varmt i drivhuset. Vel, denne sommeren ble det aldri for varmt i drivhuset. Jeg har ikke spylt gulvet en eneste gang. Ingenting har hatt behov for å ha automatisk undervanning. Jeg skal innrømme at akkurat den delen kan jeg godt like. Det er litt pes med planter som dør av tørke. På den andre siden er det kjipt når det ikke vokser fordi det er for kaldt.


Veksten på druene kan jeg ikke klage på. Den ser ut som om den prøver å rømme. Jeg synes det er litt kult. Druene begynner å modne, men noen er fortsatt litt sure. De ser så fristende ut så jeg bare må teste, og det gjør jeg mange ganger om dagen.
Denne karen her testes også mange ganger om dagen. Det er en Stevia. Bladene smaker søtt, veldig søtt. Det er nok med en liten bit. Jeg tenker av og til på at jeg kanskje ligner en drøvtyggende ku, men pytt det gjør alle de som tygger tyggegummi også. Så fikk jeg sagt det også.

 

10 kommentarer:

 1. Heisan.
  Alt vær er vel godt for noko... Må vera kjekt med druene !! Stevia har eg akkurat kjøpt sjølv. Har du erfaring med bruk og eller med overvintring ?
  Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mitt første år med stevia. Jeg sådde. Foreløpig går jeg bare og småspiser av den. Kan sikkert tørkes og brukes i mat. Satser på å overvintre den i vinduskarmen sammen med fuchsia. Har tatt stikling som brukte to evigheter på å slå rot.

   Slett
 2. Gosh som druene gror hos deg! Mine er helt borte i alle tomatene.
  Ikke så mye problemer med varmen hos meg heller :)
  Lukker du dørene og natten og fyrer du innimellom? I natt var det 11 grader hos meg :(

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan vel si at tomatene er borte i druene her. Fant to modne på en plante merket "Fra Lin". Den smakte bedre enn de andre. Den hadde italiensk navn tror jeg, husker du...?
   Jeg lukker dørene, men har ikke satt på ovnen. Det hadde sikkert ikke gjort noe, men jeg sparer til vinteren. Pleier ikke å sette på varme før det er frostfare inne i huset.

   Slett
 3. Her hos deg hadde det vokse godt. Synest eg ser planta kjem ut gjennom takluka :))
  Er iverfall deili å sleppe å passe på vatninga sjølv om vi ønskjer litt høgare tempratur.
  Ha fortsatt ei fin veke :)

  SvarSlett
 4. "De ser så fristende ut så jeg bare må teste, og det gjør jeg mange ganger om dagen"

  Herlig! Klart du må teste - det er tross alt en vitenskapelig prosess du skal dokumentere!

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Da har jeg mao ryggdekning. Det var bra.

   Slett
 5. Tomatene er et sorgens kapittel i år hos meg. Druen likeså. Har vært borte i alt for mange uker og hatt døra oppe hele døgnet. Med de temperaturene som har vært denne sommeren så er avlingen like null. Så nå skal alt hives ut og det skal lages kosekrok istedet. Så kan jeg heller se på bildene dine og nyte ditt grønnsvær i stedet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Trist med avlinga som uteble, men det er godt å høre at vi er to. Kosekrok må man ha i et drivhus, det er hele vitsen.

   Slett
 6. Stevia funker fint i mat. Men jeg har ikke dyrket selv, bare kjøpt ferdigtørket og ferdigmalt. :)

  SvarSlett