onsdag 4. juli 2012

Drivhuset mitt. Uke 27.

Hm, det er vanskelig å skrive blogginnlegg uten bilder. Min mobiltelefon var hypermoderne da den ble kjøpt for 9 1/2 år siden. Da hadde ingen fotoapparat på sine mobiler og Pentax er på bjørnejakt i Canada. Jeg er  glad jeg slipper å være med.

Jeg lar meg overraske over hvor lite jeg bruker drivhuset nå på sommeren. Det er tomatene, som ikke er modne på lenge ennå. Argh. Druene har også god tid. Og det er vel det, eller forresten:

Jeg har tre bouganvillea. En som jeg fikk i gave for mange år siden. Den er forvokst og potta velter. Det er jo et lite hint om at nå er det for tørt. I våres sto Felco (verdens beste hagesaks) og jeg lenge og vurderte beskjæring. Jeg ser hvor den bør klippes, men jeg klarte ikke gjøre det. Det blir kanskje når den er avblomstret. Jeg har alltid trodd at den hadde lilla blomster. Så fikk jeg en til og den hadde lilla blomster. Det var da jeg oppdaget at den gamle var, hm, rosa? Nei, burgunder, eller nei, cerice? Å beskrive farger er visst ikke min sterkeste siden. Hvis jeg hadde hatt bilder kunne jeg vist dem ved siden av hverandre. De passer ikke sammen. Jeg flytter dem rundt uten å finne det rette stedet. I teorien kunne en av dem vært flyttet ut til trappa. Det ville blitt fint, men så lenge det ikke er varmere enn nå liker de seg best i drivhuset.

Det står noen potter med agapanthus i et hjørne. De kommer ikke til å blomstre i år heller. Jeg så på hagegal at hvis du skal få dem i blomst må du gjødsle godt i fjor. Ja, ja da er det vel kanskje håp for neste år. Dumme fjols, hvis de ikke skjerper seg skal jeg kaste dem.

Ja også har jeg en liten intensiv avdeling. Det er bare et brett i år, heldigvis. Disse pynter ikke opp. Det er noen fuchsiastiklinger som er vilt vanskelig å få røtter på. De blomstrer egentlig året rundt og så lenge de blomstrer bruker de kreftene på det, heller enn å sette røtter. Vanskelig å overvintre er den også. Hadde det ikke vært for at mamma redder meg hvert år hadde jeg ikke hatt den. Men den er veldig søt da, så jeg prøver om igjen og om igjen.

4 kommentarer:

 1. Synes det går bra dette, mest glad er jeg for å høre at flere enn meg har steinaldermobil :))

  SvarSlett
 2. Det er mange som mener noe om mobilen min, men så lenge den sender og mottar sms skal jeg beholde den. Jeg innbiller meg at produksjon og avfallshåndtering av den slags koster miljøet vårt mye, selv om den er billig for oss i kroner og øre. Her blir det ikke ny mobil før det er helt påkrevd, men da skal jeg ha en topp moderne, som kan være lenge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Anonym21:48

   Hold godt på den holdbare telefonen, slike blir ikke laget mer! Hilsen Anne, som er stolt av å ha en 4 1/2 år gammel telefon :o

   Slett
 3. Gøy er det å lese uansett! Jeg kan anbefale en hypermoderne tlf. fra 2000-tallet! Jeg visste ikke at jeg trengte en sånn telefon - men det gjorde jeg ;) Hanne

  SvarSlett