mandag 12. mars 2012

Frøken Veronika Fredløs

Anne på Moseplassen har fotokonkurranse. Det har hun hver måned så det er ikke nytt. Det nye er at jeg får rotet meg til å delta. Ikke at jeg har noen forhåpninger om premie, til det er det altfor mange deltagere. Men altså for en gangs skyld kom jeg på at jeg hadde et bilde som kunne passe.

Bildet viser Veronica spicata og Lysimachia cletroides. Uansett, i dette tilfellet var Fredløsen på plass der den skulle og Veronikaen har selvsådd seg. Jeg passerer dette beddet daglig, men la ikke merke til kombinasjonen før jeg la meg på mage for å ta bilder til en skoleoppgave.


13 kommentarer:

 1. Dette var en nydelig kombinasjon. Hvit Fredløs? Håper denne finnes til salg som plante.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er ikke så uvanlig, men den blomstrer sent på høsten og de store hagesentrene satser som kjent på det som blomstrer når kundene er i butikken = pinse.

   Slett
 2. Hvit fredløs er så nydelig, og sammen med blå Veroncia ble det knall.
  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 3. Flott kombinasjon! Jeg er litt redd for fredløs, har dårlig erfaring med den gule. Men den hvite er jo så fin. Innbiller meg at den ikke er så invaderende som den gule?
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den gule er et ugress, men denne sprer seg mindre. Dessuten er den så elegant at man kan tåle at tua legger på seg. Ellers finnes det mange fredløs som er veldig fine og ikke sprer seg. Har skrevet skoleoppgave om dem.

   Slett
 4. En fin kombination, passar så godt sammen. Veronica gillar jag, fredløs beundrer jeg helst hos andre, plassen her rekker ikke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den hvite fredløsen sprer seg ikke på samme måte som den gule. Hos meg dukker veronika opp overalt og er faktisk mer til bry enn fredløs.

   Slett
 5. Denne hadde jeg for en par år siden, men den døde nok ut grunnet elendig stell. Så ikke hysterisk spredningsvillig med andre ord ;) (hehe, sier nå mest noe om hvor dårlig stell enkelte stauder fikk her før da, men nå skal det bli andre boller!)

  Hyggelig at du er med på konkurranse Mari Anne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer helt klart til å bli andre boller hos deg, men det er en helt riktig observasjon, Lysimachia cletroides sprer seg ikke like mye som noen av de andre.

   Slett
 6. Denne var flott, og bildet
  litt annerledes. Nydelig.

  SvarSlett