tirsdag 13. mars 2012

Drivhuset mitt. Uke 11

Nå som varmen og sola kommer spruter det opp i pottene. Dette er en Fritillaria imperalis. Keiserkrone. Kjøpt på 75% i høst. Den var ikke der den ene dagen, og dagen etter var den plutselig veldig stor.

Helt på slutten av hagesesongen ble jeg plutselig stående med en liten Aconitum nappelus, Hjelm, som jeg ikke helt viste hvor jeg skulle gjøre av. Den har stått i den kalde delen av drivhuset og har ikke vært i veien for noen. Det mistenker jeg at den kan komme til å bli, etter hvert som det nå fylles opp. Vi leker nemlig stollek nå om dagen. Så fort noe er priklet får det plass i barselavdelingen (under plantelyset). Der er det fullt, så noe må flytte videre til vinduskarmen i stua. Der er det fullt, så noe må ut i drivhuset. Foreløpig går det bra. Overvintrede pelargonia og Bogunvillea var det første som måtte vike plassen, jeg satser på at de tåler overgangen.Når jeg prikler bruker jeg en krakk (eller hva det nå kalles) som jeg fant på gjenbruksstasjonen. Den er akkurat passe høy for meg og jeg er så glad i den. Den har en liten hylle også som jeg bruker å ha en liten kurv med merkelapper, sakser og alle andre sånne småting på. En passende kasse oppå der, og vips så er det lett å fylle pottene. Du ser hvilken jord jeg bruker. Alt som skal stå i potter får fra den posen. Det er egentlig ikke jord, men torv forresten. Grei å vanne opp og faller ikke sammen som mye annen jord gjør. Så lenge jeg vanner i brettet og ikke i potta pleier det å fungere bra.


Rosene er klippet ned. Jeg er ikke helt sikker på om det er det beste, men de tar mye mindre plass sånn. De er på full fart mot ny sesong...
...og det er jeg også. Litt avslørende, men det får ikke hjelpe. Solsenga er tross alt det viktigste jeg har i drivhuset mitt.

3 kommentarer:

 1. Åh, jeg misunner deg skikkelig! Det er så gøy at plantene kommer igjen på våren.

  Kos deg videre i drivhuset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, du er så flink til å kommentere.

   Slett
 2. Åhhhh så flott! Den Keiserkronen så da veldig freidig ut! :)
  Jeg fikk skikkelig lyst til å ligge litt på den sengen! Er sikkert veldig deilig luft der inne nå om dagen!
  Bare en uke igjen til jeg varmer opp og flytter ut i mitt drivhus! :) Stas altså!

  SvarSlett