onsdag 7. mars 2012

Drivhuset mitt. Uke 10

Det er med livet som innsats jeg tar meg ut til drivhuset for tiden. Det er strødd, men om dagen smelter sanda ned i isen og det bare ser strødd ut.


Jeg har vært nærmere isen enn jeg setter pris på, flere ganger.Men når jeg først er der ute...Jeg har forresten ikke lagt merke til at vinterblom dufter så godt før. Ikke veldig sterkt, men når man stikker nesa helt nedi, m-m-m.På denne tiden av året pleier jeg å forhandle meg fram til at stua kan være planterom, sånn bare et par måneders tid. I år tok forhandlingene en litt uvant retning og resultatet ble at siden det er så mildt, og siden det ser ut til at det varer, skal jeg heller skru opp varmen i drivhuset...hm...ny vri. Inne har jeg plass til 5 brett under plantelys. Det blir barselavdelingen. Alle andre må enten tåle vinduskarm inne, eller drivhuset. Foreløpig er det helt greit med plass i drivhuset. Dette kan bli spennende.


Jeg har tulipaner på tur også. De har stått i kjelleren i vinter. Det jeg ikke liker er at de har noe mugg eller sopp eller noe. Løken ble kjøpt i England og hvis dette er noe smittsomt...jeg har bestemt meg for at når de har blomstret av skal jeg kaste både tulipaner og jord og alt. Og da skal det ikke i komposten, men i kommunens søppelsortering.


Da vi flytta hit stod det en pottekasse i stua. Den hadde blitt brukt til å ha ved i. Den er kjempe kjekk. Jeg er av den sorten som slenger ting og tang rundt meg, helt til det blir så rotete at det går meg på nervene. Da, og ikke før, rydder jeg. Og da er jeg systematisk så det holder. Pottene blir sortert etter størrelse og farge og stablet ned i pottekassa. Den er fin til å sitte på også, når jeg får besøk i drivhuset. På denne tiden av året kommer gjerne guttene innom med formiddagsmat, eller eftaskaffe. Da er vi alle enig om at drivhus, det er verdt hver krone.9 kommentarer:

 1. Jeg misunner deg virkelig drivhuset. Mitt ble ødelagt i vinter, men jeg skal ha nytt!

  Den pottekasse var jo kjempe kjekk. Jeg slenger også rundt meg med ting, så kanskje jeg skulle ha hatt en stor kasse :)

  Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uffda, leit å høre at drivhuset ble ødelagt. Hvordan skjedde det?
   Siden du har hatt drivhus før vet du kanskje alt om det, men jeg tar sjansen på å minne deg om det likevel: Husk å tre inn ekstra bolter i profilene slik at du har noe å feste hyller og snorer og annet dill i. De som kan trees i senere er veldig fiklete og holder heller ikke like godt.
   Hm-bodde ikke du på Lillehammer? Skal du på hagemessa? Sleng innom her på veien da.

   Slett
 2. Så koselig du har det med blomstring i drivhuset nå. Virkelig en forsmak på våren. Jeg er så glad i våriris. Erantis vil ikke være hos meg, det blir færre for hvert år. Lurer på om de er helt borte i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke hatt hell med eranthis i hagen. Kjøpte disse på 70% salget hos Plantasjen i høst. Tipper jeg planter dem ut, men har ikke noe tro på dem sånn for framtiden.

   Slett
 3. Koselege drivhusbilete du har, det er ikkje noke som blomstrar i mitt enno, men eg har flytta inn nyspirte stauder. Så sant som de du seier, drivhuset er verdt kvar ei krone.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nye spirer er nesten mer spennende enn blomstering da. Jeg har ikke prioritert plass til stauder, de må klare seg ute ennå en stund.

   Slett
 4. Gosh så masse flott blomstring i drivhuset ditt Mari Anne! :)
  Takk for titten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Værsågod - og velkommen på inspeksjon når det passer.

   Slett
 5. Heisan.
  Jammen vårleg og flott i drivhuset ditt på tross av isen ute :) Skjønner at drivhuset får ein ekstra dimensjon når ein må venta lenge på våren. Erantis vil ikkje vera hos meg og eg synest dei er så flotte. Kanskje drivhuset må bli mitt neste forsøk også.... Go`helg.

  SvarSlett